Els veïns afectats del carrer Burgos demanen que l’Ajuntament agilitzi el projecte de la tercera fase

Els habitatges afectats per la urbanització de la banda mar del calaix de les vies de Sants han estat dividits en quatre actuacions aïllades, amb un total de 43 unitats familiars afectades. El Districte preveu executar l’última de les quatre peces afectades entre els anys 2019 i 2020.

Els veïns afectats del carrer Burgos demanen que l’Ajuntament agilitzi el projecte de la tercera fase

Els habitatges afectats per la urbanització de la banda mar del calaix de les vies de Sants han estat dividits en quatre actuacions aïllades, amb un total de 43 unitats familiars afectades. El passat mes d’abril, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar iniciar el procediment d’una de les quatre actuacions aïllades, la que menys habitatges afectats contempla, i que ha de concloure amb el reallotjament dels afectats urbanístics: “L’Ajuntament transformarà aquestes peces mitjançant l’expropiació dels propietaris d’aquests terrenys”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

La previsió és que el pròxim mes de juliol hagi finalitzat la gestió del sòl d’aquesta primera actuació aïllada, “fet que ens permetrà construir l’edifici on poder reallotjar la resta de famílies de les altres tres peces, per aquest motiu hem començat per l’actuació de només una i no de les quatre de cop”, argumenta Jiménez. A partir d’aquest moment, el gerent avança que “començarà amb l’execució de les altres tres peces”. El segon semestre de 2018 s’iniciarà la gestió de dues actuacions aïllades més, i entre els anys 2019 i 2020 de l’última peça afectada.

Un dels veïns afectats d’un habitatge del carrer Burgos, en Josep Beltran no està d’acord que d’aquesta manera “la tercera fase quedi frenada i dividida en diferents parts”. El veí no confia en com l’Ajuntament té previst completar l’última fase del calaix: “Cada vegada allarguen més els terminis de realització, i els habitatges es troben amb humitats i cap propietari s’atreveix a fer un manteniment perquè no sabem quant de temps ens queda a casa”. Davant l’oposició a aquesta resolució, el passat mes de juliol, el veïnat va presentar un recurs a l’Ajuntament de Barcelona perquè el projecte s’agilitzi, i encara està a l’espera de rebre una resposta.

El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, que el passat mes de maig va demanar a l’Ajuntament que trobi una solució a la problemàtica dels afectats, diu que “encara no s’han produït moviments i per tant aquesta resposta encara costa d’entendre”. José Antonio Calleja, conseller-portaveu popular als nostres barris no creu en que la solució no passi “en dividir les actuacions en quatre peces”. Per això, el PPC tornarà a plantejar aquest tema en el proper plenari del 19 d’octubre.

Compartir: