El veïnat del carrer Leiva 37 protesta per la compra de la finca per part d’un grup inversor immobiliari

Els veïns que viuen a l'edifici d'habitatges del carrer Leiva número 37, al barri d'Hostafrancs, estan indignats davant la notificació que alguns d'ells ja han rebut i en què se'ls anuncia que aquesta tardor no se'ls renovarà el contracte de lloguer.

El veïnat del carrer Leiva 37 protesta per la compra de la finca per part d’un grup inversor immobiliari

Els veïns que viuen a l’edifici d’habitatges del carrer Leiva número 37, al barri d’Hostafrancs, estan indignats davant la notificació que alguns d’ells ja han rebut i en què se’ls anuncia que aquesta tardor no se’ls renovarà el contracte de lloguer.

Aquest immoble va ser adquirit l’any 2007 per un banc, després que l’anterior empresa fes fallida. Ara, un grup inversor immobiliari ha comprat la finca al banc, i segons creuen els veïns “volen fer habitatges de luxe i que no estiguin al nostre abast”, ja que “ens han dit que marxem dels pisos perquè els volen renovar”, explica Daniela Idrovo, que considera que això és “especulació immobiliària”.

Davant aquesta situació, la comunitat de veïns formada per 13 famílies, s’ha unit per lluitar pels seus drets i “per una llei que ens protegeixi”, apunta Idrovo. També han començat a mobilitzar-se i “hem penjat pancartes a l’edifici per visualitzar la situació”. Els afectats també protesten pel fet que no podran gaudir de la reurbanització prevista del carrer Leiva, “unes obres que hem pagat nosaltres i que gaudiran els pròxims veïns, d’una classe més alta i, segurament, de fora del barri, expressa amb rebel·lió la veïna.

Per la seva banda, el Districte de Sants-Montjuïc ja ha començat a intervenir en aquest cas, parlant amb els afectats: “Els hi hem ofert el suport dels lletrats de l’Oficina d’Habitatge”, apunta Francesc Jiménez, gerent del Districte. Des del Consistori, també s’ha comprovat que “no hi hagués cap situació d’assetjament immobiliari”. Tot i això, el Districte es mostra “preocupat” pel procediment que ha adoptat el grup inversor per adquirir l’edifici. Així, Jiménez considera que “és una mala manera d’expulsar veïns dels pisos on han viscut, molts d’ells, tota la vida”.

protestaveinscarrerleiva37hostafrancsmarc2017-07

protestaveinscarrerleiva37hostafrancsmarc2017-01

protestaveinscarrerleiva37hostafrancsmarc2017-02

protestaveinscarrerleiva37hostafrancsmarc2017-03

protestaveinscarrerleiva37hostafrancsmarc2017-04

protestaveinscarrerleiva37hostafrancsmarc2017-06

Compartir: