Els usuaris del CAP Numància protesten pel trasllat del servei de radiologia a Manso

Una vuitantena de veïns van assistir en una reunió informativa celebrada dilluns al Casinet d'Hostafrancs, on representants de l'Institut Català de la Salut va fer saber als veïns dels nostres barris que el servei de radiologia que fins ara s'oferia al Centre d'Atenció Primària de Numància es trasllada al CUAP de Manso.

Els usuaris del CAP Numància protesten pel trasllat del servei de radiologia a Manso

Dilluns al vespre, l’Institut Català de la Salut va fer saber als veïns dels nostres barris que el servei de radiologia que fins ara s’oferia al Centre d’Atenció Primària de Numància es trasllada al CUAP de Manso. Una vuitantena de veïns van assistir en una reunió informativa celebrada al Casinet d’Hostafrancs, i on l’ICS va explicar que els motius d’aquest canvi funcional passen per “garantir la prestació als ciutadans” i, així, millorar la coordinació, les llistes d’espera i la gestió sanitària, deia Iskra Ligüerre, responsable del Servei d’Atenció Primària Litoral – Esquerra de Barcelona, que mostrava la voluntat d’internalitzar i racionalitzar al màxim els recursos. De fet, els responsables de l’ICS presents a la taula, van explicar que amb les dades a la mà el trasllat permetria augmentar el nombre de radiografies que es fan i els horaris de funcionament del servei.

Una vintena de veïnes van prendre la paraula durant la reunió per expressar el seu enuig al trasllat, ja que els suposa haver-se de traslladar a un altre districte de la ciutat: “No tothom té una bona mobilitat i és un problema, sobretot per la gent gran que per anar a aquests llocs ha d’agafar un taxi i no tothom s’ho pot permetre”, criticava Jordi Clausell de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs. A més, les entitats veïnals que van assistir a la reunió van denunciar el fet que s’hagin donat “polítiques de fets consumats”.

Aquest comunicat ha arribat tard, segons comenten els veïns, que en els darrers mesos se’ls ha generat molta incertesa sobre el futur del CAP Numància. “Molts veïns ens preguntaven que cada vegada hi havia menys serveis o què estava passant en aquest centre sanitari”, diu Clausell, que recorda que des de les associacions veïnals s’ha estat insistint a l’Ajuntament perquè l’ICS oferís una reunió informativa sobre el CAP Numància. Davant alguns rumors generats entre el veïnat, Ligüerre va deixar clar, dilluns al vespre, que al CAP Numància “no estem desmantellant, ni traient serveis, ni hi ha cap previsió de tancar l’edifici”. De fet va anunciar que el centre acollirà a partir d’ara el servei de Trànsit, destinat a l’assessorament a les persones trans i entorn afectiu en aspectes d´identitat sexual, processos de transició, tractaments mèdics i quirúrgics.

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-01

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-02

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-03

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-05

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-06

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-07

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-08

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-09

reunioinformativacapnumanciatrasllatradiologiafebrer2017-10

Compartir: