Els trens tindran parada a l’estació d’Alcolea de Dalt durant la Festa Major de Sants

El carrer es transformarà en l'estació de tren "FRIKI", que vindrien a ser les sigles del que la comissió de festes ha anomenat com a "Ferrocarrils de la República Ideal de Katalonia Independent". Quan passegem pel carrer ens trobarem una estació dividida en dues parts, una de moderna i una altra més antiga, amb dos trens a les portalades.

Els trens tindran parada a l’estació d’Alcolea de Dalt durant la Festa Major de Sants

El carrer d’Alcolea de Dalt es transformarà a partir del 19 d’agost en l’estació de tren “FRIKI”, que vindrien a ser les sigles del que la comissió de festes ha anomenat com a “Ferrocarrils de la República Ideal de Katalonia Independent”. La presidenta de la comissió, Margarida Alsina creu que “és un tema que ens agrada molt i que teníem pensat fer des de feia molt de temps”.

Quan passegem per aquest carrer ens trobarem una estació dividida en dues parts, una de moderna i una altra més antiga. No hi faltaran la senyalització ferroviària, com els semàfors, els passos de via, ni tampoc les botigues que ens trobem a les estacions, etc. Per construir l’estació de tren, els membres de la comissió estan fent servir entre unes 3.000 o 4.000 ampolles de plàstic reciclades, papers i fustes que els han facilitat els veïns: “És un treball bastant feixuc que fa mesos que fem”, assegura Alsina.

El sostre del carrer estarà decorat amb unes arcades semblants a les de l’Estació de França de Barcelona, i a les dues portalades, segons avança Margarida, hi haurà dos trens, un clàssic i un més modern: “La resta serà una sorpresa fins que comencin les festes”, deixa com intriga la presidenta de la comissió santsenca, formada per 13 persones. Totes elles porten treballant des de principis d’any, però auguren que aquestes setmanes prèvies a la festa major seran esgotadores i amb molta feina.

Pel que fa a la programació, aquest any tornarem a gaudir de les activitats que hem vist en aquest carrer durant els darrers anys; “hi haurà una mica de tot”, apunta la santsenca. Així, trobarem música ska, rumba catalana, rock and roll i, fins i tot, una nit actuarà un grup de versions. Els més petits trobaran jocs, i al vespre no hi faltaran les sardanes i les havaneres que tant agraden als avis, que també rebran un homenatge. Els més golosos segur que assistiran a la botifarrada i sardinada prevista durant la setmana. Com a novetat, respecte a altres edicions, diumenge 20 d’agost al migdia s’organitzarà un vermut amb música jazz i se celebrarà una “holi” o festa dels colors.

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-01

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-02

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-03

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-04

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-05

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-06

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-07

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-08

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-09

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-10

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-11

preparacioguarnitfestamajordesantsalcoleadedalt2017-13

Compartir: