Els tramvies tornaran a circular pel carrer Papín durant la Festa Major de Sants

La Comissió de Festes del Carrer Papín tornarà a fer memòria històrica del barri, amb un guarnit dedicat a l'arribada de l'electricitat a Sants i un tramvia que sortirà de les Cotxeres. També reproduiran les façanes del carrer de Sants, en concret la del Cinema Liceu. [[Vegeu fotos]]

Els tramvies tornaran a circular pel carrer Papín durant la Festa Major de Sants

La Comissió de Festes del Carrer Papín tornarà a fer memòria històrica del barri, com ho va fer l’any passat amb el safareig. En aquesta ocasió, la comissió commemorarà l’arribada de l’electricitat al barri de Sants amb un tramvia que sortirà de les Cotxeres de Sants. També reproduiran les façanes del carrer de Sants, en concret la del cinema Liceu.

“Hem fet batudes pel barri buscant materials. Entre ells cartó, plàstic, tetrabrics i fustes reciclades que ens ha facilitat el grup Young Ones, retalls de tela i lones que ens dóna la botiga d’aquí el costat.”, explica la Marta, membre de la comissió. Per elaborar el decorat, també estan utilitzant metres i metres de tela “per fer els diferents models de bitllets de tramvia que s’han anat utilitzant al llarg dels anys” i que els trobarem cobrint tot el sostre del carrer. Un any més, la comissió també ha buscat la complicitat del casal d’estiu de l’Escola Barrufet que “estan fent dibuixos de tramvies per omplir el sostre”, comenta la Marta.

Per recrear el tramvia sortint de les Cotxeres, “estem fent una decoració accessible amb rampes perquè la gent interactuï amb la portalada i entri dins del tramvia”. L’entitat santsenca, APSOCECAT (Associació Catalana Pro Persones Sordcegues), està participant en l’elaboració de les descripcions amb braille i de tipus visual perquè els invidents puguin interactuar amb el guarniment: “La cosa és que puguin interactuar amb la nostra decoració, com més persones millor”, esmenta la Marta.

A partir del 19 d’agost el carrer tindrà activitats tant per al públic familiar com per a la gent més jove, amb música jazz, rumba, funk, reggae o folk. També s’organitzaran tallers de circ, cinema a la fresca, havaneres, poesia al carrer i s’apostarà per les rutes històriques, que enguany giraran entorn dels transports del barri. També hi col·laborarà l’escola lliure del barri Tata Inti, que instal·larà carpes pels nens i farà una activitat per entendre la realitat del col·lectiu de persones amb sordceguesa.

Com a novetat, la comissió preparà una gimcana fotogràfica organitzada amb la comissió de Rossend Arús i seguiran fent vermuts amb comerç de proximitat: “Pensem que amb el temps, el carrer Papín és més conegut, no cal que vinguin les masses, tot i que ens agradaria, però sobretot la qüestió és mantenir aquest model de festa popular i obrir-ho a tothom.”, expressa la Marta.

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-02

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-03

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-04

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-05

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-06

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-07

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-08

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-09

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-10

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-11

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-12

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-13

preparacioguarnimentcarrerpapinfestamajordesants2017-14

Compartir: