Els problemes d’incivisme a l’espai públic tornen a posar l’accent al Consell de Barri de la Bordeta

El veïnat de la Bordeta va participar dimarts a la tarda del seu Consell de Barri a la Sala Nova de Sant Medir. S'hi van van tractar temes com la urbanització de la zona verda i parc de Can Batlló, la plaça de la Farga, la Residència Mossèn Vidal i Aunós, Cal Muns, la plaça Súria i el Bus 91. [[Vegeu fotos i video]]

Els problemes d’incivisme a l’espai públic tornen a posar l’accent al Consell de Barri de la Bordeta

El veïnat de la Bordeta va participar dimarts a la tarda del seu Consell de Barri a la Sala Nova de Sant Medir. Aquest va començar amb l’informe de la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, informant de la proposta de recorregut de la línia d’autobús 91, consensuada amb el veïnat, i que ara s’haurà de treballar des de la Taula de Mobilitat de la Bordeta.

D’altra banda també va informar que des del Districte s’està impulsant un projecte amb les comissions de festes del barri, “per utilitzar materials que ens puguin servir a nosaltres per fer la composició de les nostres festes i del decorat”, avançava Pérez. També, segons va fer saber, s’ha fet una poda de les branques dels arbres més propers als habitatges de la plaça de la Vidriera i Fènix. Davant els problemes de soroll que genera l’ús intensiu de la pista de la plaça de la Farga, “estem contactant amb les entitats per fer una proposta plegats, ens plantegem fer canvis a la plaça”, deia Pérez. Per la seva banda, Àngels Boix, consellera del PSC, va explicar les noves normes de participació ciutadana als nostres barris.

Durant la sessió es van donar més dades sobre la modificació del Pla General Metropolità de Can Batlló, on es preveu fer un avantprojecte de la urbanització del recinte fabril, “es demanarà que tothom aboqui les preferències de com vol que sigui la urbanització definitiva del parc de Can Batlló, com és la zona verda i els espais d’esbarjo”, expressava el vise-president del Consell de Barri de la Bordeta, Enric Jara. Abans d’acabar el mes de juliol es començarà a enderrocar el Bloc 17, situat al costat de la zona de gossos i de l’aparcament. Durant el mes vinent també es licitaran les obres de consolidació del Bloc 12, i a l’octubre es farà l’actuació. Entre el setembre i novembre es redactarà el projecte executiu, i es preveu que aquest sigui aprovat definitivament a la primavera de l’any 2018. La urbanització de Can Batlló no finalitzarà fins al maig de l’any 2019.

En el torn obert de paraules, María José Carcelén, representant de les famílies d’usuaris de la Residència Mossèn Vidal i Aunós, va denunciar que després de tenir diverses reunions amb la Generalitat no han rebut cap solució de millora en la situació que denuncien des de fa mesos: “La Generalitat ens ha enganyat, ens ha donat llargues, per això aquest 15 de juny farem una concentració a la plaça Sant Jaume”. Altres veïns, com en Jordi van alertar de l’expulsió de la gent jove del barri, i la Mari Carmen, veïna de la plaça Súria va qüestionar la futura convivència amb la nova seu del Centre Cultural Islàmic de Sants.

Per la seva banda, Daniel Sererols de l’Associació de Veïns i Veïnes de la plaça de la Farga va proposar a la regidora que “es valori la reestructuració de la zona infantil de la plaça, ha quedat bastant escanyada”. També, una veïna de la plaça Celestina Vigneaux va tornar a alertar de l’assentament de romanesos a l’espai públic, i un veí del carrer Constitució es va queixar dels concerts de Can Batlló celebrats durant el passat cap de setmana, “un va acabar a dos quarts de quatre de la nit…”, comentava Xavier Rodero. I finalment, unes veïnes de la plaça de Cal Muns van demanar que es faci seguiment dels usuaris amb problemes de salut mental de la Residència Cal Muns, ja que “els hem vist anant sols pel carrer i fen orina als arbres”.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-15

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-14

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-13

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-12

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-11

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-10

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-09

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-08

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-07

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-06

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-05

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-04

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-03

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-02

conselldebarridelabordetasantmedirjunyde2017-16

Compartir: