Els paradistes del Mercat d’Hostafrancs exigeixen més manteniment per evitar noves filtracions d’aigua

Arran de les inundacions que van patir, els paradistes denuncien la manca de manteniment de l'edifici municipal en els darrers anys i creuen que aquest abandó està sent provocat per abocar-los a fer una reforma integral.

Els paradistes del Mercat d’Hostafrancs exigeixen més manteniment per evitar noves filtracions d’aigua

Els aiguats de finals d’aquest estiu van provocar filtracions d’aigua al sostre del Mercat d’Hostafrancs, cosa que va provocar la inundació de diverses parades i es va haver de decomissar el peix fresc que encara hi havia. El problema prové de la canal que hi ha entre la nau del carrer Hostafrancs i la nau central del mercat: “Amb el temps no s’havien arreglat, tenia forats, el desaigua és insuficient i estava brut”, explica Òscar Alonso, president del Mercat d’Hostafrancs.

Els paradistes denuncien la manca de manteniment de l’edifici municipal en els darrers anys i creuen que aquest abandó està sent provocat, per abocar-los a fer una reforma integral: “Nosaltres no estem gens interessats a fer una reforma, ja que l’edifici no és propietat nostra… Durant 130 anys, els paradistes han pagat el seu lloguer. Cada any l’administració recapta uns 230 mil euros a l’any… Per tant, si nosaltres fem la feina ben feta i ells no mantenen l’edifici, és la seva responsabilitat”. Alonso no està d’acord, doncs, que els paradistes hagin d’assumir una part important del cost d’una possible reforma.

El gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, explica que més enllà que la intensitat de la pluja provoqui inundacions, “és cert que si mantenim nets els baixants, és a dir, fer un manteniment intensiu, durant els períodes de tardor i primavera, garantirà que no hi hagi els danys que hem patit”. Per fer una reforma integral, cal un acord entre els paradistes, concessionaris i l’Institut Municipal de Mercats: “S’estan valorant les alternatives per evitar incidents com aquests, però ara com ara no hi ha un acord”, assegura Jiménez.

demandamilloresgoteresmercathostafrancsnovembre2018-02

demandamilloresgoteresmercathostafrancsnovembre2018-03

demandamilloresgoteresmercathostafrancsnovembre2018-04

demandamilloresgoteresmercathostafrancsnovembre2018-05

demandamilloresgoteresmercathostafrancsnovembre2018-06

demandamilloresgoteresmercathostafrancsnovembre2018-07

demandamilloresgoteresmercathostafrancsnovembre2018-08

Fotos: EL3.CAT i Mercat d’Hostafrancs

Compartir: