Els paradistes del Mercat d’Hostafrancs denuncien que encara no han cobrat pels danys dels aiguats de l’agost

Nou mesos després, encara no han cobrat les indemnitzacions i segueixen pendents de la resolució de l’assegurança general del mercat, que depèn de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. Amb tot, els danys patits per les sis parades sumen prop de 70.000 euros.

Els paradistes del Mercat d’Hostafrancs denuncien que encara no han cobrat pels danys dels aiguats de l’agost

Els aiguats de mitjans d’agost del 2018 van causar greus desperfectes al Mercat d’Hostafrancs i en algunes de les seves parades. Nou mesos després, encara no han cobrat les indemnitzacions i segueixen pendents de la resolució de l’assegurança general del mercat, que depèn de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. Amb tot, els danys patits per les sis parades sumen prop de 70.000 euros.

El president de l’Associació de Comerciants del Mercat d’Hostafrancs, Òscar Alonso, recorda que “vam presentar les factures i tota la documentació a l’asseguradora i fins aquest abril no vam rebre cap notificació de l’Institut Municipal de Mercats”. I aquesta setmana van rebre una nova resposta en la que se’ls hi nega el pagament de l’assegurança on se’ls hi deia que “aquestes pluges són per sobre de la mitjana normal” i estan fora de cobertura per ser un fet extraordinari. Aquí sorgeix el conflicte perquè les assegurances particulars de cada parada no els hi cobreixen els danys perquè els desperfectes sorgeixen per un problema de l’estructura del sostre del mercat, per tant hauria de ser competència de l’asseguradora general. “L’assegurança va pagar les plaques de guix que van caure del sostre, però els paradistes no hem cobrat”, afegeix.

Alonso destacava que en breu es reuniran amb el seu advocat i, segurament, es querellaran contra l’Institut Municipal de Mercats. “Tinc una assegurança per quan em passi una cosa fora del normal, l’excusa de l’asseguradora del mercat em sobta i, a més, les nostres parades no han generat cap problema, sinó la teulada i les seves canonades”, assenyala el president. Una de les altres coses que agreuja la situació és que aquest ha estat el quart sinistre en vuit anys per la mateixa causa. En aquest sentit, el gerent del Districte, Francesc Jiménez, apunta que “l’assegurança general es troba en converses amb les particulars de cada parada, i des de l’Institut Municipal de Mercats ens diuen que han d’arribar a un acord per decidir qui ha d’assumir què”. D’altra banda, el propi Alonso no veu factible un consens entre elles i el més possible per solucionar-ho serà “acabar litigant”.

Compartir: