Els nous usos de la plaça Joan Pelegrí d’Hostafrancs s’acabaran definint amb un procés participatiu

El Districte ha presentat una primera proposta de remodelació de la plaça al veïnat, que se centra en "fer-la més amable, treure-li la duresa que té, afegint espais més verds que impedeixin els usos incívics que hi ha". Abans de finalitzar l’estiu es preveu licitar el projecte que tindrà una inversió aproximada d’uns 500.000 euros.

Els nous usos de la plaça Joan Pelegrí d’Hostafrancs s’acabaran definint amb un procés participatiu

L’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs han començat a treballar juntament amb el Districte de Sants-Montjuïc per remodelar l’actual plaça de Joan Pelegrí. Fa uns dies el Districte va traslladar als veïns una primera proposta elaborada per un arquitecte. “Es tracta d’evitar els usos incívics que té la plaça, fer-la més amable, treure-li la duresa que té, afegint espais més verds que impedeixin els usos incívics que hi ha” explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. L’avantprojecte, segons Jiménez, també ubica un banc davant la façana de l’Escola Miquel Bleach que permetrà seure els familiars que esperen la sortida dels infants. També preveu un joc infantil, i una estructura metàl·lica, entre els dos edicles de la plaça que rodejarà la plaça i permetrà afegir elements com plaques solars, wifi, entre d’altres.

Els veïns i veïnes d’Hostafrancs fa temps que insisteixen al Districte en canviar el model de la plaça. Jordi Clausell, tresorer de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs diu que “un procés de participació és necessari perquè la gent que viu al barri expliqui la seva experiència”. Pel que fa al model que planteja l’avantprojecte, Clausell qüestiona alguns elements com “els edicles que creen espais amagats i alhora són conflictius”. Pablo Camarero membre de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs i veí de la plaça critica que durant l’estiu s’utilitza la plaça per jugar a futbol a les quatre de la matinada; com a conseqüència d’aquesta pràctica, segons Camarero, s’han generat destrosses en el rètol d’un supermercat i en les persianes del bloc d’habitatges. I tot i que hi ha una indicació que ho prohibeix, “és una zona idònia perquè els skaters passin temps patinant” manifesta el veí que demana que passi de ser la “plaça de la desolació a la plaça amb ànima”.

La Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH) aprova la proposta que ha fet el Consistori sobre el futur disseny de la plaça, “està bé perquè la millora és substancial, però ara caldrà estudiar-ho més a fons per saber quines millores poden fer-se” diu el seu president Josep Espín.

Així doncs, tal com assegura Jiménez, un procés participatiu amb veïns i entitats del barri servirà per sumar noves aportacions a un projecte que acabarà definint els nous usos d’aquest espai públic. Abans de finalitzar l’estiu es preveu licitar el projecte que tindrà una inversió aproximada d’uns 500.000 euros. El mes de març entitats, veïns i tècnics del Districte de Sants-Montjuïc es reuniran per continuar amb el procés de definició de la plaça.

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-17

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-02

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-03

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-04

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-05

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-06

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-07

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-08

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-09

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-10

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-11

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-12

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-13

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-14

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-15

placajoanpelegrihostafrancsfebrerde2016-16

 

Notícies relacionades:

La plaça Joan Pelegrí d’Hostafrancs pendent d’acabar-se dos anys després d’obrir-se al públic (15 octubre, 2013)

Als veïns no els agrada la plaça Joan Pelegrí (25 novembre, 2011)

Tu inaugures, però jo faig la foto (30 març, 2011)

S’inauguren les places Herenni i Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs (28 març, 2011)

La plaça de Joan Pelegrí ja està quasi acabada (7 febrer, 2011)

Nom de la plaça de davant l’Escola Miquel Bleach (1 febrer, 2011)

L’hostafranquí Joan Pelegrí donarà nom a la plaça de l’Hamsa (18 novembre, 2009)

L’Associació de veïns d’Hostafrancs surt decepcionada de la reunió amb el Districte sobre el solar de l’Hamsa (18 abril, 2007)

Compartir: