Els nostres barris tindran 24 punts de recollida d’arbres de Nadal

Fins al 17 de gener, els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per transformar-lo en encoixinat pels parcs. [[Vegeu llistat de tots els punts de recollida]]

Els nostres barris tindran 24 punts de recollida d’arbres de Nadal

Com cada any, del 7 al 17 de gener, el Districte de Sants-Montjuïc ha habilitat 24 punts per a la recollida dels tradicionals arbres de Nadal. L’objectiu és evitar abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i al mateix temps aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Els serveis de recollida de residus són els encarregats de la retirada periòdica dels arbres – majoritàriament avets, però també branques d’arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars – dipositats pels ciutadans per al seu degut tractament com a material de jardineria. L’any passat els serveis municipals van recollir un total d’9.233 arbres de Nadal, el que va suposar 120m3 de triturat.

Els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l’aparició de males herbes.

Els punts de recollida als nostres barris són els següents:

– Parc de Can Sabaté
– Pl. Teresa Claramunt amb Ferrocarrils Catalans
– Jardins Sant Cristòfol / Pg. Zona Franca
– Pl. Pérez Moya (Parc de l’Espanya Industrial)
– Mirador del Poble Sec – Passeig Montjuïc
– Parc de la Font Florida (Mineria – Gran Via)
– C/ Alts Forns/ Mare de Déu del Port / Aviador Ruiz/ Alda
– Pl. Sant Cristòfol amb c/Mecànica
– C/Joan Güell- c/Rosés
– Pl. del Sortidor
– Pl. de Joan Corrades
– Pl. Santa Madrona
– Pl. de la Farga
– Pl. de Sants – Galileu
– Pl. de Sants – Pl. Ramon Torres Casanoves
– C/Brasil – c/ Sants
– C/ Moianès-c/ Corral
– C/ Vilardell / Moianes
– Pl. Olivereta
– C/ Vilardell / Sant Roc
– Jardins de Màlaga (c/Nicaragua)
– Pl. Bonet i Muixi
– C/Badal – c/Constitució
– Pl. Navas

Compartir: