Els Mossos de Sants-Montjuïc i la Guàrdia Civil alliberen una dona segrestada en un pis que patia agressions sexuals

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc van arrestar cinc homes com a membres d’una organització criminal per tràfic de drogues, dos dels quals també com a presumptes autors de detenció il·legal, maltractaments i agressions sexuals que van ingressar a presó.

Els Mossos de Sants-Montjuïc i la Guàrdia Civil alliberen una dona segrestada en un pis que patia agressions sexuals

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc, conjuntament amb la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guardia Civil, han culminat una investigació que es va iniciar el passat mes de desembre amb l’alliberament d’una dona, de 25 anys i d’origen brasiler, retinguda contra la seva voluntat en un pis de Barcelona que patia maltractaments i agressions sexuals per part dels seus raptors. La investigació, que s’ha allargat gairebé mig any, ha comportat la detenció de cinc homes, dos de nacionalitat italiana, dos de nacionalitat espanyola i un d’holandesa, com a membres d’una organització criminal pels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. A dos dels detinguts, que van ingressar a presó, se’ls imputen també els delictes de detenció il·legal, maltractaments i agressions sexuals.

La investigació es va iniciar el 27 de desembre a les 18:00 hores quan a través de la Sala Regional de Comandament els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’havia rebut un correu de l’Agència de Cooperació Internacional a través del consolat de Brasil segons el qual una dona havia enviat captures de pantalla des d’una tauleta electrònica per demanar ajuda ja que estava sent víctima d’un segrest, maltractaments i agressions sexuals.

La jove, de 25 anys, havia alertat de la seva situació a través d’una aplicació de missatgeria a una amiga que residia a Londres utilitzant una tableta de la seva parella sentimental aprofitant que no estava a casa i connectant-se a una xarxa wifi d’un hotel proper al domicili.

Els investigadors van començar a indagar per obtenir informació que els permetés  localitzar la dona i van saber que la Guàrdia Civil també havia rebut la mateixa informació i estava investigant els mateixos fets. Per aquest motiu es va crear un equip conjunt d’ambdós cossos policials per treballar coordinadament en la recerca de la dona i la detenció dels autors dels fets. Aquella mateixa tarda es va dur a terme un dispositiu conjunt d’entrada al domicili on la víctima estava retinguda. Mentre es realitzava una vigilància discreta de l’immoble, agents de la Guàrdia Civil van identificar a la porta del domicili un home que s’hi dirigia i que es va trobar amb el dispositiu policial. Malgrat els seus esforços per despistar l’atenció dels policies i d’intentar convèncer-los que no tenia res a veure amb els fets investigats, durant l’escorcoll que se li va dur a terme els agents li van trobar un joc de claus del pis i 2.000 euros en efectiu.

Seguidament agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i els investigadors van entrar al pis amb les claus que l’home duia al damunt. Un cop assegurat el domicili els policies van constatar que la dona retinguda contra la seva voluntat estava molt alterada i presentava diverses lesions a la cara i al cos compatibles amb el fet d’haver estat colpejada repetidament. Segons va poder explicar la víctima, mentre va durar la seva privació de llibertat va patir continuades agressions, tant físiques com sexuals. A banda de les lesions físiques la dona evidenciava un quadre agut d’estrès emocional com a conseqüència de les pallisses, les agressions sexuals i les amenaces rebudes. Per aquest motiu se la va traslladar ràpidament a un centre hospitalari de Barcelona perquè pogués rebre amb celeritat l’atenció mèdica i psicològica que requeria. L’home identificat a l’entrada del pis va quedar detingut.

D’altra banda els agents van observar que a l’interior del pis hi havia un cultiu il·legal de marihuana. Per aquest motiu van contactar amb el Jutjat d’Instrucció de Guàrdia per informar d’aquesta situació. Com és preceptiu en aquests casos, els policies van dur a terme una custòdia del domicili amb l’objectiu de preservar-lo, al temps que cursaven per escrit la corresponent sol·licitud d’entrada i perquisició per un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues.

El dia 28 de desembre es va dur a terme l’entrada i escorcoll en aquest immoble on els agents hi van localitzar 209 esqueixos de marihuana, deu quilos de marihuana i dos d’haixix, 1.375 euros i material per a manipular i dosificar la substància. A més, entre la documentació hi van trobar indicis de l’existència d’una plantació de marihuana en una nau industrial ubicada a Montcada i Reixac.

L’endemà es va fer una segona entrada i escorcoll a la nau industrial de Montcada i Reixac i els agents van detenir un home de 52 anys i de nacionalitat holandesa i van intervenir 1024 plantes de marihuana a més de 300 grams de marihuana preparats per a la seva distribució i material per al cultiu i manipulació. Posteriorment els investigadors dels dos cossos policials van estar treballant per tal de localitzar l’autor de la detenció il·legal i la resta de responsables de l’organització que distribuïen les substàncies estupefaents.

Al mes de març els investigadors van detenir el cap de l’organització i autor de la detenció il·legal de la dona brasilera i tres membres més de la organització, en el marc d’un operatiu conjunt amb tres entrades i escorcolls a l’associació cannàbica, domicilis i trasters relacionats amb els seus membres.  D’aquesta acció els agents van poder intervenir al voltant de 5 kg entre marihuana i haixix preparats per la seva distribució, a banda de material relacionat amb la distribució d’aquestes substàncies.

La investigació ha conclòs que el cap de l’organització, de nacionalitat italiana, s’hauria traslladat amb la víctima a Barcelona després d’haver iniciat una relació sentimental amb ella. Un cop instal·lats en un domicili de la localitat, li hauria restringit la mobilitat i la possibilitat de comunicar-se amb ningú de l’exterior. També la feia treballar en els actes de cultiu de les plantes de marihuana.  Aleshores haurien començat un seguit d’amenaces, agressions físiques i sexuals per part del principal investigat.

detenciomossossantsdonaretingudamaigde2018-01

detenciomossossantsdonaretingudamaigde2018-02

detenciomossossantsdonaretingudamaigde2018-04

Fotos: Mossos d’Esquadra

Compartir: