Els mitjans locals protagonistes del cicle de vermuts literaris de la Carbonera del Poble-sec

La llibreria la Carbonera del barri del Poble-sec va organitzar, diumenge en el marc del cicle de vermuts literaris, una trobada amb mitjans de comunicació locals del districte de Sants-Montjuïc. Es va parlar de la història de cada mitjà, quin present viuen i quin futur té la premsa en paper. [[Vegeu fotos]]

Els mitjans locals protagonistes del cicle de vermuts literaris de la Carbonera del Poble-sec

La llibreria la Carbonera del barri del Poble-sec va organitzar, diumenge en el marc del cicle de vermuts literaris, una trobada amb mitjans de comunicació locals del districte de Sants-Montjuïc: “Volem que amb aquesta activitat, cadascú parli del seu mitjà de comunicació, la seva història, quin present viu i quin futur té el mitjà de comunicació en paper”, explicava una de les seves llibreteres.

Entre els mitjans del barri poblesequí, hi havia el director del diari Zona Sec que enguany arriba als 21 anys d’història. Explicava que l’objectiu ha estat des del primer dia “informar de les coses que no surten en els diaris de gran tirada”. En els darrers anys, també han engegat una publicació sobre temes de l’avinguda del Paral·lel. També hi va ser present la publicació l’Altaveu del Poble-sec que neix de l’assemblea de barri del 15M i de diverses organitzacions del sector de l’autogestió: “Tenim moltes seccions que parlen dels diferents feminismes, per això aquest març, per commemorar el dia de la dona, dedicarem la revista a les dones del barri”. En el vermut també va participar-hi el projecte Ràdio-actius del Pla Comunitari del Poble-sec, una ràdio comunitària molt participativa: “Som gent que ens reunim cada setmana i fem un programa cada dues setmanes sobre temes que creiem que interessen al Poble-sec”.

A més, també van participar mitjans d’altres barris del districte, com és el cas del Diari la Marina: “El desafiament és posar sobre el debat del barri tot allò que les entitats veïnals estan intentant posar sobre la taula”. I també Sants 3 Ràdio i EL3.CAT van sumar-se a la iniciativa, on el director de l’emissora va recordar els inicis de la ràdio local que va començar tractant la informació de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, però amb els anys ha acabat tractant l’actualitat de tot el districte: “Fem ràdio local de Sants-Montjuïc i provenim de la base associativa del barri, ja que totes les persones que formem part de la ràdio estem a diferents entitats i col·lectius del territori”, deia.

Al debat també es va parlar sobre el futur del diari en paper, les xarxes socials, la professionalització del sector i l’afectació als mitjans del moment polític que viu el país.

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-01

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-03

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-04

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-05

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-06

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-07

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-08

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-09

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-10

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-11

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-12

xerradaradioslocalsalpoblesec24febrer2018-13

Compartir: