Els més petits del barri fan cagar el Tió al Mercat de Sants

Coincidint amb les festes el mercat santsenc ha recuperat algunes tradicions de casa nostra, com fer cagar el tió, la cantada de nadales amb les corals del barri, la visita del caganer Tomeu i el patge reial per entregar les cartes als Reis. [[Vegeu fotos]]

Els més petits del barri fan cagar el Tió al Mercat de Sants

Els més petits dels nostres barris són els que viuen amb més il·lusió i alegria les festes nadalenques. És per això que el Mercat de Sants ha organitzat aquests dies diverses activitats infantils. Divendres i dissabte van fer cagar un gran Tió, que va repartir molts regals a tots els santsencs i sanstsenques. També hi va ser en Tomeu, el caganer del Mercat de Sants que va fer riure a totes les famílies i clients que se li apropaven.

El president del Mercat de Sants, Francesc Leyva destacava la importància de les activitats pels infants del barri, ja que explicava que “anys enrere, els nens que venien al mercat es trobaven amb un entorn agressiu, en un entorn que no era per ells i, en canvi, ara et trobes molts nens passejant pel mercat passant-s’ho bé”. També va subratllar la implicació de les famílies en aquest tipus d’actes infantils que tenen lloc al llarg de l’any, especialment els divendres a la tarda i dissabtes al matí: “Intentem oferir tradicions de la nostra cultura, per tal de recuperar-la”.

Divendres al vespre, a més, la Coral Sant Medir va actuar amb el seu cor jove i adult als exteriors del Mercat de Sants, amb la cantada de nadales, com “Fum Fum Fum” o “El noi de la mare”; i de cançons internacionals, com “Adeste Fideles” o “Al·leluia”: “Pensem que això és una tradició, el fet que la coral vingui al mercat a cantar nadales i faci cantar al veïnat, com avui que hi ha hagut gent molta participativa”, expressava Ramon Beltran, director de la Coral Sant Medir.

Del 3 al 6 de gener, el patge reial arribarà al mercat perquè tots els infants de Sants puguin entregar-li per escrit la carta als reis.

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-01

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-02

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-03

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-04

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-05

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-06

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-07

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-08

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-09

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-10

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-11

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-12

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-13

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-14

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-15

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-16

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-17

tioicaganertomeumercatdesantsdesembrede2017-18

Compartir: