Els gegants protagonitzen el cartell de la Festa Major de la Marina

El cartell de les també anomenades Bacanals de Barcelona, és obra de Núria Somalo i es va presentar a la Sala Pepita Casanellas, en acte festiu en el que també es van explicar les activitats que s'organitzaran del 22 al 24 de juny. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Els gegants protagonitzen el cartell de la Festa Major de la Marina

La Festa Major de la Marina 2018 ja té imatge, el cartell de les també anomenades Bacanals de Barcelona es va presentar dijous al vespre, a la Sala Pepita Casanellas, en acte festiu en el que també es van explicar les activitats que s’organitzaran del 22 al 24 de juny. També hi va haver una actuació musical i es va servir un piscolabis.

Entre els 25 cartells presentats en el concurs, s’ha escollit el de la dissenyadora gràfica Núria Somalo per representar la 14a festa major: “És la primera vegada que em presento en un concurs i estic molt contenta i sobretot perquè és un concurs de caràcter tan festiu com són les festes majors d’un barri”, deia. El cartell ha estat pintat amb aquarel·la i conté dos personatges inspirats en la Quimeta i en Magí, la geganta i el gegant de la Marina. Dins d’un ambient festiu i alegre, tots dos prenen una copa de vi, que recorda el passat vinyer del barri.

El president de la Unió d’Entitats de la Marina, Antonio Guillén, va animar a què “tornin a ser unes festes com les de fins ara, molt participades pel veïnat del barri i plenes d’activitats adreçades a tots els públics que les ha pogut gaudir”. I la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va qualificar el cartell de “preciós” i va subratllar la creativitat de totes les obres presentades: “És un any especial amb les activitats que s’estan promovent i amb el posicionament d’un tema molt important com és l’educació”, comentava.

A partir del 16 de juny ja s’organitzaran activitats prèvies a la festa major, com la matinal esportiva, la mostra cultural, la ballada de sardanes o el concurs de paelles. Tot i això, no serà fins al divendres 22 de juny quan comenci oficialment la festa, a la plaça de la Marina, amb el pregó de Charo Igea, directora de l’escola bressol Niu d’Infants de Can Clos. Llavors també hi haurà la tradicional “sindriada”, espectacles i música. A més, al carrer del Foc actuarà Sabor de Gràcia i també hi haurà música discotequera.

L’endemà, dissabte al matí a la plaça de la Marina, es farà la batucada de festa major, i també hi haurà espectacles infantils, una festa d’escuma, actuacions a càrrec del Centre Cultural Estrelles Altes i un vermut musical. A la tarda també es podran trobar un munt d’activitats pels més menuts. Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, al vespre arribarà la Flama del Canigó als Jardins de Cal Sèbio i s’encendrà una foguera per iniciar la “carretillada”. A més, el veïnat prepararà un sopar popular al carrer del foc, on també actuarà l’Orquestra Montercarlo.

Finalment, diumenge 24 de juny a la tarda, a la plaça de la Marina es tornaran a concentrar moltes activitats, amb teatre, ball per a gent gran, berenar, country i havaneres amb el Grup Folk Montjuïc.

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-01

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-02

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-03

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-04

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-05

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-06

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-07

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-08

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-09

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-10

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-11

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-12

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-13

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-14

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-15

presentaciocartellfestamajorlamarina7juny2018-16

Compartir: