Els esplais i caus de Sants-Montjuïc reivindiquen els Drets Universals dels Infants al SembraLleure

La Federació d’Esplais i Caus de Sants-Montjuïc va sortir al carrer dissabte per reivindicar i commemorar els Drets Universals dels Infants. La Rambla de Sants es va omplir de tallers, jocs, xerrades i una gimcana de deu proves per conèixer els drets bàsics dels infants. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Els esplais i caus de Sants-Montjuïc reivindiquen els Drets Universals dels Infants al SembraLleure

La Federació d’Esplais i Caus de Sants-Montjuïc (ECSM) va sortir al carrer el passat dissabte per reivindicar i commemorar els Drets Universals dels Infants, amb motiu del Dia Universal de la Infància, que se celebra el 20 de novembre. Els més petits i les més petites de la casa van ocupar els Jardins de la Rambla de Sants durant tot el dia per fer-se veure i alçar la veu amb jocs, rialles i diversió.

Al matí, les entitats de lleure santsenques van organitzar una gimcana oberta al barri i per a tots els públics que volia donar a conèixer els drets bàsics dels infants. Hi havia un total de deu proves, relacionades amb deu drets, i a cada una, un cop superada l’activitat, es donava als participants un conte en relació al dret en qüestió, fins a aconseguir un recull de deu contes. El Nil Vilalta, membre de la comissió organitzadora, es mostrava sorprès per l’afluència de públic i reconeixia que era un tema que els “feia por”, ja que era el primer any que organitzaven una cosa d’aquest estil. “Realment, va haver-hi bastanta afluència, no només gent d’esplais i caus, sinó també de gent del barri amb els seus fills i filles i s’ho van passar bé”, assegurava Vilalta.

Al migdia, els infants, joves i educadores dels esplais i agrupaments van dinar conjuntament a la rambla i van tenir temps lliure per córrer, jugar i compartir una estona d’esbarjo. Ja a la tarda, dividits per grups d’edat, els infants van descobrir situacions en què els drets que havien conegut al matí no es complien. Els petits ho van fer a través d’escenes de pel·lícules de dibuixos animats i els grans, amb notícies i dades reals. Al final, van tenir temps per reflexionar i valorar l’incompliment dels drets en diferents punts de món.

Per la seva banda, les joves i les famílies que s’hi van voler sumar van participar en les taules rodones de debat i anàlisi. En una, dos ponents del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) van dinamitzar una xerrada sobre el dret dels infants a l’educació i en l’altra, a càrrec d’Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, es va fer referència als drets dels infants considerats refugiats. Ho van fer a través d’un taller interactiu en què els participants havien de decidir en sis minuts tot el necessari per iniciar un viatge de 6.000 km lluny de casa seva, recreant la problemàtica de tants i tants infants en territoris amb guerra. En Toni Piñeiro, membre d’Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, destacava “la bona reacció del jovent i l’atenció que prestaven” i afirmava que era “gent molt desperta i amb criteri propi”.

A escala global, doncs, la Federació d’Esplais i Caus de Sants-Montjuïc en fa “una valoració molt positiva”, diu Vilalta, que ressalta que els infants “donaven vida a la Rambla de Sants”. “Era una imatge molt bonica”, conclou, i assegura que l’any que ve hi tornaran.

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-20

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-19

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-18

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-17

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-16

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-15

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-14

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-13

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-12

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-11

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-10

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-09

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-08

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-07

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-06

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-05

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-04

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-03

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-02

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-01

sembralleureesplaisicaussantsmontjuicnovembre2017-21

Compartir: