Els espais de joves la Clau d’Hostafrancs i la Bàscula de la Marina s’afegeixen al servei per adolescents Aquí T’Escoltem

Sants-Montjuïc estrena dos centres d’escola i d’acompanyament emocional als adolescents. El servei, amb un pressupost al nostre districte de 45.000 euros, comptarà amb educadores socials i un psicòleg per quan calgui una atenció individual.

Els espais de joves la Clau d’Hostafrancs i la Bàscula de la Marina s’afegeixen al servei per adolescents Aquí T’Escoltem

El Districte de Sants-Montjuïc estrena dos centres d’escola i d’acompanyament emocional als adolescents. El nou servei Aquí T’Escoltem (ATE) s’obrirà aquest dilluns a l’espai d’adolescents 12@16 La Clau d’Hostafrancs i a l’Espai Jove La Bàscula, a la Marina. Així, Sants-Montjuïc s’afegeix als vuit districtes que ja van iniciar aquest servei el 2018.

Aquests dos espais oferiran tallers i activitats grupals, així com un servei d’atenció individual de dilluns a dijous, de 16 a 20 hores. Segons el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, aquest “assessorarà i acompanyarà joves entre els 12 i els 20 anys per tractar temàtiques d’interès per aquest grup de població, perquè puguin expressar pors i inseguretats”. Amb tot, el servei comptarà amb educadores socials i amb un psicòleg quan calgui una atenció individual. El propi gerent detalla que “el pressupost per al districte en aquests dos espais serà de 45.000 euros”.

La figura de l’educadora promourà activitats conjuntament amb els professionals dels serveis i equipaments per a joves i, la psicòloga, en canvi, farà tasques més individualitzades amb els joves, fent-los un acompanyament emocional i educatiu i treballant des d’una perspectiva de la prevenció.

A més dels dos espais on donaran servei, La Clau i l’Espai Jove La Bàscula, també donaran resposta a les necessitats d’atenció i programació d’activitats d’altres espais del districte dedicats als joves, com per exemple el servei d’adolescents 12@16 del Poble-sec al carrer Concòrdia. Amb tot, aquest servei va tenir 10.451 usos el 2018 a la ciutat, un 28% més que l’any anterior. Així, un total de 348 adolescents van rebre atenció per part de les psicòlogues dels centres.

espaiadolescentslaclauhostafrancsmaigde2019-02

Compartir: