Els efectes del canvi climàtic arriben al carrer Canalejas durant la Festa Major de Sants

Per visitar el carrer ens haurem d'abrigar, ja que no pararà de nevar del sostre amb estrelles de paper i boles gegants fetes amb gots que s' il·luminaran. No hi faltarà la fauna que es troba en perill: pingüins, foques i óssos polars, un dels quals supera l'alçada d'una persona. [[Vegeu fotos]]

Els efectes del canvi climàtic arriben al carrer Canalejas durant la Festa Major de Sants

El desgel i l’augment de les temperatures en el planeta és més que evident. Per evitar que els seus efectes siguin majors, durant la festa major d’enguany, el carrer Canalejas apostarà per una excel·lent iniciativa que girarà entorn de l’escalfament global del planeta. La temàtica “Canalejas Polar” va sorgir de la necessitat de conscienciar a la població perquè no segueixi promovent activitats que facin incrementar el diòxid de carboni i altres gasos d’efecte hivernacle: “Volíem fer alguna cosa reivindicativa i llavors vam adonar-nos de la situació del planeta. Hem de parar aquesta situació, ja que ens l’estem carregant”, exclama la Sandra, secretària de la Comissió de Festes del Carrer Canalejas.

Qui entri en aquest carrer tindrà la sensació que entra a Groenlàndia o Alaska. Així que per visitar-lo, ens haurem d’abrigar, ja que no pararà de nevar del sostre: “Penjarem estrelles de paper i boles gegants fetes amb gots que s’ il·luminaran”, detalla la veïna. Pel que fa als materials, s’ha utilitzat una gran quantitat de garrafes que porten els veïns de l’entorn, papers de diari, paper maixé, etc. No hi faltarà la fauna que es troba en perill i que viu en aquest ecosistema glacial. Per això, s’han construït pingüins, foques i óssos polars, un dels quals supera l’alçada d’una persona. El veïnat del carrer vol deixar com a incògnita la portalada. “Volem que sigui una sorpresa. Segurament deixarà bocabadats a tots els qui gaudeixin d’aquestes festes”, asseguren des de la comissió.

Durant la setmana de la Festa Major de Sants, aquest carrer comptarà amb una àmplia programació, amb moltes activitats per nens, música, concerts, concursos, etc. Un any més hi haurà havaneres, “es faran a les tardes perquè es puguin allargar més, ja que així la gent gran les gaudirà molt més”, esmenta la Sandra. Un dels dies s’organitzarà el típic sopar de germanor i la fideuà. També es fa una crida a participar en el concurs de mascotes i d’allioli. Aquest últim tindrà lloc el diumenge a les dues del migdia.

Com a novetats d’enguany, el carrer Canalejas comptarà amb la col·laboració de Greenpeace, una organització ecologista que farà una xerrada per explicar la realitat dels efectes del canvi climàtic a l’àrtic. Divendres, actuaran dos grups de rock català, un d’ells establert a Birmingham: “Esperem petar-ho”, clama la Sandra.

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-20

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-01

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-02

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-03

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-04

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-05

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-06

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-07

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-08

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-09

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-10

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-11

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-12

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-13

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-14

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-15

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-16

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-17

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-18

preparacioguarnitfestamajordesantscarrercanalejas2017-19

Compartir: