Els concerts tornaran a ser el plat fort dels actes de Festa Major dels Borinots de Sants però sense oblidar l’activitat castellera

Ja amb el quart de segle complert, la colla dels Castellers de Sants prepara un any més les seves pròpies activitats per a la Festa Major que faran al carrer Comtes de Bell-Lloc. Enguany tenen com a cap de cartell als grups musicals Smoking Souls, Atupa i Adala.

Els concerts tornaran a ser el plat fort dels actes de Festa Major dels Borinots de Sants però sense oblidar l’activitat castellera

Ja amb el quart de segle complert, la colla castellera de Sants prepara un any més les seves pròpies activitats per a la Festa Major del barri. Els borinots solen destacar per oferir concerts amb grups importants dirigit al públic jove. Enguany tenen com a cap de cartell a Smoking Souls, Atupa i Adala. Més enllà de les festes de nit, però, la colla centra part dels actes en l’àmbit social per apropar els castellers al veïnat, tal i com detalla la presidenta de la colla, Núria Piñol.

L’any passat celebràveu el 25è aniversari de la colla. Després de l’èxtasi anterior, com encareu aquesta festa major?

Espero que vingui molta gent. Ja l’any passat vam tenir molta alfuència de públic i esperem i desitgem que enguany es repeteixi.

Quin tipus de decorat podrem trobar al vostre espai? Com ho esteu treballant?

Sabeu que no participem al concurs de decorats, al davant del nostre local, al carrer Comtes de Bell-Lloc, tenim penjats del sostre els mocadors de la colla i a l’esplanada dels concurs hi pengem diferents banderoles. Aquest any, a més, hem decorat amb fotografies dels nostres castells la porta del nou local i hem inclòs un photo-call.

No falten els concerts, mantenint alguns grups com Miquel del Roig i portant caps de cartell com Smoking Souls, Adala o Atupa. Què busqueu a l’hora de configurar els concerts?

Nosaltres intentem donar un altre enfocament als concerts que organitzen els carrers. Ens volem dirigir a un públic més jove i amb grups de l’estil dels festivals d’estiu com pot ser, per exemple, el Canet Rock. Molts carrers porten orquestres i intenten oferir concerts per a tots els públics, nosaltres ens centrem més en l’àmbit juvenil.

Quina és la vostra relació amb la resta de comissions?

Com a colla i entitat del barri volem ser molt propers a la resta de carrers. Entre les nostres activitats, organitzem també un correbars que passarà per alguns d’aquests carrers de la federació de la Festa Major. Nosaltres no estem federats, però, això sí, participem al concurs popular de decorats organitzat per Sants 3 Ràdio.

A banda dels concerts, no falten activitats gastronòmiques o culturals, quines podem destacar?

Sobretot destaquem les activitats pròpiament de castells. El primer dia fem un pilar en l’ofrena a Sant Bartomeu. El dia del pregó també fem un altre pilar i la fita més important és el dia 31 on farem el nostre pilar caminat des de la plaça Bonet i Muixí, a banda de ser la nostra diada castellera. A més a més, entre altres actes tenim una tarda infantil amb xocolatada i oferim una festa de l’escuma per a la canalla. Seguint en l’àmbit social de la colla, per al dia 30 preparem un assaig a peu de carrer.

preparaciofestamajorborinotacastellersdesantsagostde2019-01

preparaciofestamajorborinotacastellersdesantsagostde2019-03

preparaciofestamajorborinotacastellersdesantsagostde2019-04

cartellprogramaciofestamajordesantscastellersagost2019-02

cartellprogramaciofestamajordesantscastellersagost2019-01

Compartir: