Els centres cívics del districte mobilitzen a milers de persones en els cursos del primer trimestre de l’any

Les responsables dels centres cívics de les Cotxeres de Sants, el Casinet d'Hostrafrancs, El Sortidor, la Casa del Rellotge i la Cadena ens expliquen les novetats en els tallers per aquest 2020. Entre els cursos hi podem trobar història de la medicina, arqueologia, temps en família, massatge creatiu o autodefensa feminista.

Els centres cívics del districte mobilitzen a milers de persones en els cursos del primer trimestre de l’any

Els diferents centres cívics dels barris de Sants-Montjuïc enceten el primer trimestre de l’any amb gairebé ple absolut d’assistència als seus respectius cursos i tallers. A les Cotxeres de Sants i al Casinet d’Hostafrancs, l’activitat s’ha reprès aquesta setmana i tindrà una continuïtat d’un trimestre. Toni Ayza, membre de Cotxeres-Casinet, detalla que “la programació d’aquest primer trimestre de l’any, i el segon del curs, té prop de 400 tallers i amb una assistència de gairebé 4.000 usuaris”.

Algunes de les principals novetats de Cotxeres i del Casinet, tal com detalla Ayza, són “els cursos d’història de la medicina, d’arqueologia i d’història de Catalunya”. D’altra banda, tot i les novetats que s’incorporen a cada trimestre, el gruix de cursos són els tradicionals com “ioga, tai-txi, zumba, informàtica, llengües o cuina, que fa molts anys que els fem”, assegura Ayza.

Als barris de la Marina, des de la Casa del Rellotge, “hi ha molta varietat a nivell artístic, des de l’art fins a la música, i també en les llengües i els balls”, destaca la directora del centre, Àngels Millanes. A més, a banda dels cursos típics i que gaudeixen de més continuïtat, Millanes destaca “els tallers puntuals”. N’és un exemple el taller de temps en família. “Els dimecres fem massatge creatiu, és una activitat que agrada molt, i els tres primers dimecres de febrer farem una activitat de dansa en família”, subratlla la directora. A nivell d’espai, els tallers es fan tant a la Casa del Rellotge com a la sala Pepita Casanellas i al centre cívic de la Cadena.

Mentre que al Poble-sec, des del centre cívic El Sortidor, el 2020 es presenta “amb una programació molt potent a nivell de salut i de creixement personal”, assegura la Núria Aguadé. Alguns dels més destacats són “els tallers d’autodefensa feminista i els de ioga i pilates, que ja són més clàssics”. A més a més, esperen ampliar recursos i assistència “en els cursos artístics com els d’aquarel·la, ceràmica i serigrafia, ja que al barri comptem amb artistes que els imparteixen”. De cara a aquest trimestre, l’èxit està assegurat ja que tots els tallers “tenen ja una assistència confirmada de, com a mínim, el 90%”, destaca Aguadé.

Foto: Centre Cívic El Sortidor.

Compartir: