Els carrers Indíbil i Sant Fructuós estrenen arbrat i voreres més amples

Les obres de reurbanització dels carrers Indíbil i el tram de Sant Fructuós fins al de Santa Dorotea, al barri de la Font de la Guatlla, han acabat aquest mes de març. Ara són zones 30 amb els encreuaments elevats al nivell de les voreres, que s'han fet més amples i s'ha plantat nou arbrat. [[Vegeu fotos]]

Els carrers Indíbil i Sant Fructuós estrenen arbrat i voreres més amples

Les obres de reurbanització i de millora als carrers Indíbil i el tram de Sant Fructuós fins al de Santa Dorotea, al barri de la Font de la Guatlla, s’han estrenat aquest mes de març. L’objectiu de les obres ha estat “donar prioritat al vianant”, tal i com detalla la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez. Ara són zones 30 amb els encreuaments elevats al nivell de les voreres, que “són més amples i a les quals s’han plantat arbres nous”, explica Pérez. El cost total del projecte i l’obra ha estat de 2,8 milions d’euros i s’ha allargat catorze mesos.

Les obres van començar al novembre de 2017 i van acabar l’última setmana de febrer, amb un retard d’un mes a causa de les intenses pluges. En aquest sentit, també ho ha complicat “la situació dels carrers, amb molt pendent i desnivell”, comenta el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla, Lluís Maté. Laura Pérez, en aquest sentit, agraeix “la paciència del veïnat en el desviament del trànsit, per gaudir ara d’aquests carrers, més amples i amb més arbrat”.

Primer es va treballar al carrer d’Indíbil, que baixa cap a la Gran Via. S’hi han ampliat les voreres, deixant-hi només un carril de circulació i un d’aparcament. “s’ha renovat l’enllumenat amb tecnologia led i s’hi han col·locat arbres i mobiliari urbà”, afegeix el conseller tècnic Xavier Farré. També ha calgut soterrar els cables aeris que hi havia i millorar el sistema de recollida d’aigües, sobretot al carrer de Sant Fructuós, on per plantar una nova filera d’arbres calia desplaçar el clavegueram, ja que estava molt malmès. Com explica el president Lluís Maté, “la muntanya porta moltes complicacions i fins que no està tot acabat i no plou, no se sabrà si tot ha anat bé”, ja que són uns carrers que durant les pluges més fortes es veuen afectats.

Al carrer de Sant Fructuós, a més, el mur de contenció que salva el desnivell entre els dos vials de circulació s’ha transformat. Dalt de tot hi ha unes noves jardineres amb plantes i, més avall, panells sonoreductors que també contribueixen a pacificar la part baixa del carrer. Aquí, per tal d’ampliar la vorera i incorporar la nova filera d’arbres, ha desaparegut el cordó d’aparcament, tal i com es va acordar amb el veïnat. Sí que es manté el cordó d’aparcament al vial superior, al costat del carril de circulació en sentit Besòs.

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-01

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-02

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-03

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-04

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-05

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-06

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-07

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-08

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-09

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-10

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-11

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-12

remodelaciocarrersindibilsantfructuosfontdelaguatllamarc2019-13

Compartir: