Els carrers Canalejas i Santa Cecília no participaran a la Festa Major de Sants 2018

La Festa Major de Sants d'enguany passarà a tenir 14 carrers guarnits, dos menys que l'any passat o quatre menys respecte l'any 2015. El baix nombre de veïns i veïnes compromesos en seguir implicats en les comissions ha obligat als dos carrers a suspendre l'activitat festiva.

Els carrers Canalejas i Santa Cecília no participaran a la Festa Major de Sants 2018

Els carrers Canalejas i Santa Cecília del barri de Sants no tornaran a fer festa major el pròxim mes d’agost. Així, la Festa Major de Sants d’enguany passarà a tenir 14 carrers guarnits, dos menys que l’any passat o quatre menys respecte l’any 2015. El baix nombre de veïns i veïnes compromesos en seguir implicats en les comissions ha obligat als dos carrers a suspendre l’activitat festiva. “Quan vam fer la primera reunió, va haver-hi gent que va manifestar el desig de deixar la comissió, i com que no s’ha incorporat ningú, hem hagut de decidir plegar” explica Jonatan Gumà, veí del carrer Santa Cecília. Un grup de joves de la comissió de festes del carrer Alcolea de Dalt van decidir fer festa major al carrer Santa Cecília, ara fa 9 anys: “Ens ho hem passat molt bé durant aquest temps, destaco la germanor del veïnat i continuarem tenint-lo”, diu Gumà que deixa les portes obertes a reprendre la festa major al carrer en un futur.

Al carrer Canalejas s’han trobat amb pocs veïns per encarar aquesta festa major, on feia quatre anys que una nova junta organitzava les activitats del carrer. Tot i això, segons Sandra Cerdan, veïna del barri, el carrer ja celebrava la festa major durant els anys cinquanta, “llavors guanyava cada any, era un triomfador”, recorda. Després d’una temporada d’inactivitat, fa 21 anys es va reprendre la festa. Cerdan encoratja al veïnat que estigui interessat a seguir amb la festa major al carrer, “nosaltres estaríem molt contents, només s’han de posar en contacte amb la federació de festes per fer el traspàs”.

La presidenta de la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants, Gemma Solsona, rep amb tristesa aquesta notícia i entén les problemàtiques amb la que es troben aquestes comissions, “anys enrere tenies aportacions econòmiques més grans que ara, i això et complica més la feina al llarg de l’any”, diu. Assegura que tot i el relleu generacional en les entitats organitzadores es manté la baixa participació en alguns carrers. Per tal de garantir la continuïtat de les comissions, la Federació preveu ampliar el nombre d’activitats al llarg de l’any, “intentarem implicar-nos abans de la festa major”, amb activitats més visibles cap al barri.

Compartir: