Els candidats de Primàries Catalunya es presenten davant el veïnat de Sants

Set dels candidats i candidates a les Primàries Catalunya per les eleccions municipals de Barcelona del pròxim 2019 es van presentar en un acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana de Sants-Montjuïc a les Cotxeres de Sants. També es va explicar al veïnat com funcionarà aquest procés d'elecció directa. [[Vegeu fotos]]

Els candidats de Primàries Catalunya es presenten davant el veïnat de Sants

Diversos candidats a les Primàries Catalunya per les eleccions municipals de Barcelona del pròxim 2019 es van presentar en un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Sants-Montjuïc a les Cotxeres de Sants. Durant la trobada també es va explicar al veïnat com funcionarà aquest procés d’elecció directa i l’ordre que tindran a la candidatura segons els resultats. Francesc Mercader, de l’ANC de Sants-Montjuïc, va ser l’encarregat de presentar els candidats, que van anar explicant les seves propostes per la ciutat i després van respondre les preguntes del públic assistent.

El primer en parlar va ser Adrià Alzina “havent participat des de dins a totes les grans campanyes que ens van portar fins a l’1 d’octubre crec que puc ajudar a acabar aquesta feina que no vam poder acabar. Em presento a l’alcaldia per amor a aquesta ciutat i als carrers d’aquest barri.”

Albert Forcades, un altre dels candidats, deia “jo no crec que Barcelona sigui només la capital, són els barris que la formen i crec que aquesta és la importància que se li ha de donar a aquesta candidatura”. “El districte tenim moltes dificultats per solucionar problemes endèmics amb el transport públic o la manca d’ascensors al metro de sants”.

Per la seva banda, Jordi Oliver, va defensar la “transició cap a models de producció i consum més sostenibles; fer productes i serveis que tinguin en compte al medi ambient, que satisfacin a la ciutadania i que comportin beneficis i això és el que vull fer en aquesta candidatura”.

Xavier Vidal, explicava que “la meva primera intenció és reforçar el projecte de coordinació del voluntariat de l’ANC, és un projecte molt bo que permet que la ciutadania pugui escollir directament la llista completa dels membres dels partits; no ve marcat per un partit polític o un dirigent. El que farem serà escollir-ho nosaltres”. “L’Únic sentit pel qual em presento és per la independència”.

La Maria Vila, una altra de les candidates que es va presentar parlava dels seus orígens, “Jo sóc suïssa i estic molt habituada a votar en referèndums pels temes més inversemblants, cosa que aquí no passa. Crec que entre tots, com a societat adulta i madura que som, tenim dret a poder prendre les nostres decisions; tenim la llibertat de poder-nos atrinxerar al parlament o a manifestar-nos sempre que ho creguem necessari i em presento per defensar aquests drets”.

Finalment, Sílvia Bonàs, la darrera candidata que va participar-hi, comentava que “he arribat a la conclusió que Barcelona no té una carta de presentació internacional, sinó que és una ciutat que es projecta com a una localització atractiva pel turisme i res més. Vull lluitar perquè Barcelona es pugui posicionar a partir d’un lideratge que sorprengui el món. Cal que agafem aquesta oportunitat”.

Segons els impulsors de les Primàries Catalunya, aquestes candidatures busquen “assegurar consistoris compromesos amb la República Catalana”. Per aquest motiu se celebraran a les principals ciutats del país entre desembre i febrer, en el cas de Barcelona una primera volta de votacions entre el 14 i 16 de desembre.

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-16

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-01

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-02

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-03

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-04

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-05

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-06

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-07

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-08

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-09

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-10

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-11

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-12

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-13

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-14

acteprimariescatalunyacotxeresdesantscandidatsdesembre2018-15

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: