Els candidats a les primàries del PDeCAT responen les preguntes d’entitats i veïns de Sants-Montjuïc

Els dos candidats a les primàries que està fent el Partit Demòcrata a Barcelona, Neus Munté i Carles Agustí, van participar dimecres al vespre a les Cotxeres de Sants en el darrer debat abans de les votacions d'aquest cap de setmana. [[Vegeu fotos]]

Els candidats a les primàries del PDeCAT responen les preguntes d’entitats i veïns de Sants-Montjuïc

Els dos candidats a les primàries que està fent el Partit Demòcrata a Barcelona, Neus Munté i Carles Agustí, van participar dimecres al vespre  a les Cotxeres de Sants en el darrer debat abans de les votacions d’aquest cap de setmana. Abans de començar el conseller-portaveu del PDeCAT a Sants-Montjuïc, Sergi Sarri, va dedicar unes paraules a l’exregidor i conseller d’interior, Joaquim Forn, empresonat a Estremera. Durant el debat es van fer preguntes directes als candidats que van haver d’aprofundir sobre mesures per millorar el transport públic, per garantir l’accessibilitat a l’habitatge o per regular el turisme. També es va debatre sobre quin paper ha de jugar Barcelona alhora d’assolir la independència de Catalunya.

Per començar, Agustí va parlar del seu projecte anomenat “Obrim Barcelona”. En aquest sentit, va criticar al govern de Colau per “omplir-se la boca de participació ciutadana. Ens ha fet recular uns quants anys amb això”. Així, va defensar “obrir Barcelona als ciutadans, a l’àrea metropolitana i a Catalunya”. Pel que fa al procés independentista, va demanar investir a Carles Puigdemont i va esperonar a què la gent segueixi sortint al carrer. Més tard, Munté va expressar el seu “compromís i convicció en ser l’alternativa a l’actual equip de govern”. També va criticar als comuns per les seves “renúncies, inaccions i decisions errònies i esbiaixades ideològicament”. I va demanar “recuperar l’empremta de Barcelona en benefici de les persones i de la seva qualitat de vida”. A més va comprometre’s a fer de Barcelona, la capital d’una Catalunya que ara està, segons va dir, “en regressió democràtica i fortament reprimida en els seus drets i llibertats”.

Finalment, els candidats van respondre a les preguntes que les entitats i veïns del barri van fer durant l’acte. Des dels barris de la Marina, Abdó Florenció, de la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell, va demanar solucions davant els fets incívics, la inseguretat i la brutícia al carrer. En aquest sentit, Agustí va proposar “revisar els contractes de neteja i identificar els punts negres”, mentre que Munté va apostar per “fer més inversió i estar a sobre de la neteja i del civisme”. Josep Espín, del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, va preguntar si “es planteja impulsar un model de gestió ciutadana més enllà dels centres cívics i dels casals”. En aquest cas, Munté va dir que “cal habilitar els espais perquè la participació vagi més enllà”, i Agustí va dir que no només cal participació sinó també “transparència i dades obertes amb una estratègia conjunta entre l’administració i els ciutadans”.

Des de l’àmbit esportiu, Jordi Suñé de la Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va explicar els problemes que es troben “per utilitzar tot tipus d’instal·lacions esportives” i va demanar als dos candidats si estarien a favor de recolzar els projectes de les entitats esportives del barri. El diàleg i la participació de les entitats esportives i veïnals ha de ser la clau per tirar endavant el projecte de Magòria, va dir Agustí: “Aquest espai és una oportunitat que no en tenim gaire en tota la ciutat”. En la mateixa línia, Munté considera que Magòria és un solar oportú per donar més centralitat al barri de la Bordeta: “És un espai excel·lent i obert als plantejaments que podeu fer des del món de l’esport”.

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-02

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-03

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-04

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-05

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-06

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-07

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-08

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-09

debatprimariesbarcelonapdecatcotxeresdesantsmaig2018-10

Compartir: