Els barris de la Marina viatjaran fins l’any 1910 amb el “Terra Viva”

L'11 de febrer de 1910 els terrenys de l'hipòdrom de Can Tunis van viure el primer vol d'un avió del país, aquest fet històric serà el fil conductor de la mostra Terra Viva, que omplirà d'activitats la plaça de la Marina el proper 20 de maig.

Els barris de la Marina viatjaran fins l’any 1910 amb el “Terra Viva”

Els barris de la Marina es preparen per fer un viatge en el passat. Per això, el pròxim 20 de maig, la plaça de la Marina es vestirà d’època per reproduir com era el barri l’any 1910. Ho farà amb l’activitat que ha estat anomenada “Terra Viva”, organitzada per la Marina Viva, juntament amb la col·laboració d’entitats i comerços del barri.

L’11 de febrer de 1910 els terrenys de l’hipòdrom de Can Tunis van viure el primer vol d’un avió del país, el francès Julien Mamet va enlairar-se en un Bleriot d’un únic motor fet de ferralla, paper i fusta. En aquesta ocasió, no volarà cap avió, però sí que s’està construint una reproducció gengant del mateix exemplar per exposar-lo a la mostra. A més, durant aquells temps, els mariners vivien entre indústries tèxtils com el Prat Vermell o Ca l’Erasme, que feien la seva producció al territori.

Per tal de recuperar la tradició i la cultura de la Marina, les entitats del barri oferiran un ampli ventall d’activitats durant tot el dia. Hi haurà ball de gegants, capgrossos, jocs tradicionals infantils, rondalles, tallers i espectacles. També es ballaran sardanes, danses tradicionals catalanes i es llegiran poemes. Al vespre, tots els veïns baixaran a sopar al mig de la plaça, i a la nit una cantada d’havaneres servirà per tancar la celebració. El centre neuràlgic del barri, doncs, comptarà amb una decoració especial elaborada amb materials reciclats i també hi haurà figurants. Durant tota la jornada, els visitants trobaran un mercat d’artesans, concursos, narracions, una exposició de labors fetes amb agulles, i molt més.

Dani Fernández, dinamitzador de la Marina Viva explica que l’objectiu d’aquesta exposició en viu de la vida d’abans és recuperar la memòria i mostrar-la a tothom: “Volem fer una mostra i una recreació de com vivia el veïnat de la Marina durant l’any 1910, quan van passar moltes coses als nostres barris”. Fernández considera que és important apropar la història del barri als més petits, “volíem portar aquella història i mostrar-la al barri de la Marina d’una manera real i lúdica, ja que esperem veïns de totes les edats i moltes famílies”.

cartellterravivalamarinavivamaigde2017-03

cartellterravivalamarinavivamaigde2017-02

Compartir: