Els barris de la Marina recorden la història de la SEAT i els seus cotxes

En el marc de la setmana "600 motor de llibertat", la Biblioteca Francesc Candel de la Marina va acollir dijous al vespre la presentació del primer volum del llibre "Història de SEAT: Nostàlgia d'una època" de l'autor del barri José Sanz Neira. [[Vegeu fotos]]

Els barris de la Marina recorden la història de la SEAT i els seus cotxes

En el marc de la setmana “600 motor de llibertat”, la Biblioteca Francesc Candel de la Marina va acollir dijous al vespre la presentació del primer volum del llibre “Història de SEAT: Nostàlgia d’una època” de l’autor del barri José Sanz Neira. Durant els pròxims dies s’organitzaran diverses activitats, com la passejada pels espais més simbòlics relacionats amb la memòria del SEAT 600 d’aquest diumenge.

L’autor de l’obra va fer un repàs de la seva experiència viscuda a l’empresa automobilística, explicant alguns dels fets històrics, tècnics, industrials i socials més rellevants de l’època. “La idea principal del llibre ha estat situar cronològicament tots els models de la marca SEAT”, explicava Sanz, que va entrar a treballar-hi quan tenia 18 anys. Llavors va coincidir amb la fabricació del SEAT 1500, “he estat amb tots els models, per això conec molts detalls que han contribuït a marcar les diferències segons anaven evolucionant”.

Durant tres anys, l’autor ha fet una àmplia recerca bibliogràfica, que li ha permès elaborar una cronologia dels diferents models de la companyia de cotxes des de 1950 al 1976, “he trobat moltes coses, sobretot a través de les revistes de SEAT, ja que aquesta informava d’allò que passava”. El projecte el va iniciar l’any 2003, “vaig començar recollint dades per mostrar-les als companys que em van donar suport, ja que encara estava en actiu”, comentava Sanz, mentre confessava que no és fanàtic dels cotxes, “m’agrada més la tecnologia que el cotxe en si”.

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-11

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-01

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-02

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-03

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-04

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-05

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-06

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-07

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-08

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-09

presentaciollibreseatfrancesccandelnovembrede2017-10

Compartir: