Els barris de la Marina rebran part del pressupost destinat al nou Pla de Barris

L'Ajuntament ha anunciat que impulsarà un Pla de Barris davant l’actual situació de desigualtat en algunes zones de la ciutat. La inversió econòmica, dotada de 150 milions d’euros, es concentrarà a l’eix Besòs, Ciutat Vella, els barris de muntanya i als barris de la Marina de Sants-Montjuïc.

Els barris de la Marina rebran part del pressupost destinat al nou Pla de Barris

Davant l’actual situació de desigualtat en alguns barris de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit actuar de forma transversal i integral amb mesures per promoure la dinamització econòmica i la cohesió social amb un Pla de Barris que es planteja amb un horitzó de 10 anys. En aquest sentit, Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc informa que “es realitzarà una intervenció contundent i transversal a determinats barris amb una major concentració de vulnerabilitat social i de desigualtat”.

La inversió econòmica, dotada de 150 milions d’euros, es concentrarà a l’eix Besòs, Ciutat Vella, els barris de muntanya i a Sants-Montjuïc. Tenint en compte les dades de desigualtat i de renda familiar Jiménez avança que “els barris de la Marina seran els que rebran una major aportació d’aquesta inversió que encara no s’ha repartit per barris”. Les intervencions que es preveuen realitzar seran transversals i integrals, és a dir, comptarà amb la construcció de nous equipaments, millora de la qualitat dels habitatges, millora dels espais urbanístics, etc.

“Qualsevol inversió que vinguin als nostres barris ho considerem positiu” segons Antonio Guillén, president de la Unió d’Entitats de la Marina que critica que “ja fa temps estem esperant que hi hagi equipaments de qualitat i que responguin a la necessitat dels veïns i les veïnes”. En aquest sentit, assegura que alguns espais culturals i esportius necessiten una nova edificació i ubicació. També demana que hi hagi “un esforç en el manteniment de la via pública”. Com a prioritat, Guillén destaca l’actuació que cal fer sobre el passeig de la Zona Franca, “estem a l’espera del projecte de definició del que podria ser una rambla o un bulevard que transformaria la mobilitat del barri”. A més, Guillén també creu que caldria acabar l’actuació del carrer de Mare de Déu del Port, a l’alçada del barri de la Vinya, “on els habitatges i les voreres afecten el carrer, per això cal accelerar els processos per actuar i que aquest carrer tingui les mateixes condicions que la resta”.

Compartir: