Els baixos de l’edifici de fusta de La Borda es transformaran en un economat social

Aquesta setmana s'ha donat el tret de sortida a la campanya per a la venda de títols participatius entre el veïnat que ha de servir per finançar el condicionament del nou local, situat als baixos de l'edifici de fusta de La Borda, al carrer Constitució del barri de la Bordeta. [[Vegeu fotos]]

Els baixos de l’edifici de fusta de La Borda es transformaran en un economat social

Els propers mesos s’iniciaran les obres del nou local de l’Economat Social que s’instal·larà als baixos de l’edifici de la “La Borda”, al carrer Constitució del barri de la Bordeta. Per això, dimarts al vespre en un acte celebrat a la Lleialtat Santsenca, va donar-se el tret de sortida a la campanya per a la venda de títols participatius entre el veïnat que ha de servir per finançar el condicionament del nou local.

Es tracta d’un projecte, impulsat per diversos socis, actualment amb seu al carrer Jocs Florals de la Bordeta. Aquest va ser impulsat l’any 2013 i pretén ser una alternativa al comerç de tota la vida, fomentar l’economia social i solidària i promoure la vinculació entre els usuaris i els consumidors: “Volem fer un salt que ens obri com a comerç”, segons Diana Amigó, sòcia de treball de l’Economat Social.

Així, fer ús del nou espai, serà una oportunitat per aquesta iniciativa: “Ens permetrà molta més visibilitat, ja que tindrem aparador, també ens ajudarà a dinamitzar la comunitat de sòcies, ampliar horaris i per aquelles persones sòcies el local funcionarà com una botiga”, avança Amigó. El local tindrà una oficina que quedarà visible des del carrer; i en l’àmbit més estètic, l’espai tindrà un aire urbà i mig obert. A més, s’aprofitarà la calor generada per les cambres frigorífiques, ja que serà acumulada per escalfar l’aigua i els radiadors de la calefacció.

Ara, l’entitat necessita finançament per condicionar el nou local i omplir-lo de productes frescos, hortalisses, fruites, làctics, alimentació general, etc. Per fer-ho, calen 70.000 euros que tenen previst recaptar durant els pròxims 30 dies a través dels socis i la comunitat de la cooperativa. Tots ells podran comprar títols participatius de 500 i 100 euros: “Cadascú té uns interessos anuals diferents: els de 100 un 1,5% i els de 500 un 2%, i el venciment és de cinc anys, ja que després, en un màxim de tres mesos, la cooperativa haurà de retornar el valor d’aquests títols al propietari”, explicava l’Ernest, soci de l’Economat Social.

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-10

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-09

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-08

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-07

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-06

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-04

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-03

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-02

presentacioeconomatsociallabordasetembrede2018-01

Compartir: