Els apartaments de gent gran La Capa de la Marina seran qualificats d’habitatges dotacionals

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per transformar diversos solars de la ciutat qualificats d'equipament a habitatge dotacional, augmentant així el parc d'habitatges municipals. Un d'aquests espais, són els 44 apartaments per a gent gran del carrer Alts Forns del barri de la Marina, que es van construir en el seu dia com a residència pública de gent gran.

Els apartaments de gent gran La Capa de la Marina seran qualificats d’habitatges dotacionals

Davant la voluntat que té l’Ajuntament de Barcelona d’impulsar promocions d’habitatges públics, es transformaran diversos solars de la ciutat qualificats d’equipament com a habitatge dotacional, és a dir, “es destina a satisfer els requeriments temporals de col·lectius específics, com ara els joves o la gent gran, i altres col·lectius amb necessitats d’assistència o emancipació justificades en polítiques socials prèviament definides” explica el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. De fet, la llei permet destinar a habitatge dotacional un màxim del 5% del sòl qualificat d’equipament públic, i actualment a Barcelona només hi ha un 2,46% d’aquests solars que s’hagin transformat.

Es tracta d’una nova mesura que respon a la línia estratègica del Consistori d’actuar contra l’emergència en l’àmbit de l’habitatge amb totes les eines disponibles, com ampliar en un futur el parc d’habitatges dotacionals. En tota la ciutat s’han seleccionat 7 sòls que suposen 430 pisos nous. En el cas del districte de Sants-Montjuïc, “s’aprofitarà un edifici que ja funciona com a residencia pública i amb aquesta mesura es regularitzarà”, apunta Jiménez. Es tracta dels apartaments per a gent gran La Capa del carrer Alts Forns del barri de la Marina que es va construir en el seu dia com a residència pública de gent gran: “Són 44 pisos que es van destinar a gent gran, però estaven amb una situació irregular” apunta el gerent. En aquest sentit, aquests habitatges dotacionals es mantindran per a la gent gran.

habitatgescarreraltsfornslamarinaabrilde2016-02

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: