L’alumnat de l’Escola Sopeña de Sants organitza una campanya de donació de sang

Els alumnes de tercer d’ESO i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria de l’Escola Sopeña del barri de Sants-Badal van coordinar una campanya de recollida de sang a la seva escola sota el lema “Salva vides, ho portes a la sang!”.

L’alumnat de l’Escola Sopeña de Sants organitza una campanya de donació de sang

Els alumnes de tercer d’ESO i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria de l’Escola Sopeña del barri de Sants-Badal van preparar i coordinar una campanya de recollida de sang a la seva escola el dimarts 30 d’abril al matí. En col·laboració amb El Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els nois i noies de l’escola santsenca van contribuir a mantenir les reserves d’aquest líquid vital per a tots.

Segons la informació de la web donarsang.gencat.cat, les reserves de sang de Catalunya a dia 29 d’abril del 2019 eren d’uns onze dies, però això no era aplicable a tots els grups, ja que, per exemple, només hi havia reserva d’uns cinc dies de sang del grup AB-.

Tots volem ajudar els altres i fer bones obres, però no sempre sabem com, o creiem que necessitem tenir molt de temps o tenir uns coneixements especials que no estan a l’abast de tots. Però donar sang ho pot fer gairebé tothom. De fet, com explica la web, pots donar sang si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos i et trobes bé de salut. Cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per garantir que tothom tingui sang quan en necessita, per això iniciatives com aquestes són tan importants.

Dues de les professores, la Bàrbara González, cap d’estudis de secundària, i la Pilar, que ens van parlar dels Projectes d’Aprenentatge i Servei, van explicar com va sorgir aquesta iniciativa i el que ha suposat pels estudiants i per l’escola. “Si ells no s’impliquen, això no surt endavant, els veus treballar d’una altra manera: amb unes altres ganes, amb unes altres cares. No t’has d’imposar, no has de cridar, i és diferent” va comentar la Bàrbara. “Portem vàries setmanes preparant-ho. La veritat és que els alumnes de tercer s’han implicat moltíssim amb la feina, han estat molt motivats. Hi ha nens de tercer d’ESO i del cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria. Es tracta d’un servei d’aprenentatge”, va dir la Pilar.

Tres alumnes, una de tercer d’ESO, la Gemma, i les altres de CFGM de Cures Auxiliars i d’Infermeria, l’Andrea i la Paula, van explicar el seu paper en l’organització d’aquesta iniciativa i ens van dir què havien après gràcies al projecte. La Gemma, una de les dissenyadores del cartell escollit per la campanya, va descobrir la importància de donar sang. “S’ha de ser solidari, perquè hi ha gent que ho necessita, i està bé donar sang. Havia moltes coses que jo no coneixia res i les he anat aprenent”. L’Andrea i la Paula van detallar el procés de donació de sang i també van compartir les seves experiències fent pràctiques a hospitals. “Es veuen coses que són impactants, la veritat, i fins que no estàs a un hospital no saps que hi tens tu darrera”.

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-19

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-01

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-02

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-03

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-04

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-05

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-06

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-07

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-08

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-09

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-10

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-11

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-12

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-13

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-14

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-15

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-16

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-17

campanyadonaciosangescolasopenasantsmaigde2019-18

Compartir: