Els afectats del Camí de la Cadena es traslladaran abans de Nadal als nous pisos de Can Batlló

Les 10 famílies afectades per la reurbanització de Can Batlló que viuen al Camí de la Cadena, al barri de la Bordeta, podran celebrar les festes de Nadal en una nova llar. La setmana passada es va fer el sorteig dels habitatges de l'edifici del carrer Constitució, on hi aniran tres famílies afectades, i del carrer Parcerisa, que acollirà la resta.

Els afectats del Camí de la Cadena es traslladaran abans de Nadal als nous pisos de Can Batlló

Les 10 famílies afectades per la reurbanització de Can Batlló que viuen al Camí de la Cadena, al barri de la Bordeta, podran celebrar les festes de Nadal en una nova llar. “La nostra intenció és que aquest hivern no hi hagi cap família vivint en els habitatges que estan en molt mal estat”, assegura Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. La previsió és que tant els reallotjats, com les famílies en règim d’habitatge en dret de superfície i els sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial accedeixin als nous pisos, alhora.

La setmana passada es va fer el sorteig dels habitatges de l’edifici del carrer Constitució cantonada amb Amadeu Oller, on hi aniran tres famílies afectades, i el del carrer Parcerisa, que acollirà la resta. Durant els pròxims dies, els veïns afectats poden presentar al·legacions o propostes de canvis, és a dir, “si dues famílies es posen d’acord i consideren que volen canviar-se l’habitatge entre ells, ho poden fer”, explica Jiménez.

Les famílies afectades es mostren escèptiques davant la previsió que ha fet el Districte de Sants-Montjuïc, de reallotjament per aquestes festes. “No m’ho crec, perquè això ens ho porten dient des de fa molts anys”, opina la Layla que exigeix que se’ls entreguin les claus, ja que “estem vivint amb nens petits i amb molt de fred”. Ella presentarà al·legacions, perquè considera que el pis del carrer Parcerisa que li han adjudicat “és massa petit per tota la meva família”. La Layla adverteix que entre diversos veïns afectats, s’han posat d’acord en “entrar a ocupar els pisos, si a finals de desembre no ens entreguen les claus”.

Un altre cas, és el de la Carmen Fernández, veïna afectada, que fa dues setmanes se li va desprendre una part del sostre de l’habitació: “Van venir els bombers i em van dir que havia de desallotjar la meva casa, perquè era un perill”, relata. Des de llavors viu, provisionalment, en un apartament a Collblanc, a l’Hospitalet de Llobregat. Ella no té cap queixa del pis que li han atorgat, “des del primer dia que el vaig veure que m’agrada, hi ha tres habitacions i tenim moltes ganes d’anar-hi a viure”. I qui també celebra que se li hagi adjudicat un pis del carrer Constitució és la Saida, “tenim ganes de marxar del Camí de la Cadena, els nens, de fet, sempre pregunten quan marxarem, ja que tenim por que caigui algun sostre, sobretot quan plou”.

El Centre Social de Sants i la Comissió de Veïns de la Bordeta han estat treballant des de fa molts anys per aconseguir els drets d’aquestes famílies: “Malgrat les dificultats que ens hem trobat, s’ha aconseguit”. Ara, des de les entitats veïnals seguiran lluitant per trobar una solució per els altres vuit casos que viuen al Camí de la Cadena i que no tenen un “dret reconegut de reallotjament”. En aquest sentit, Jara avança que “se’ls buscarà una solució a través de serveis socials i de l’oficina de l’habitatge”.

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-11

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-01

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-02

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-03

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-04

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-05

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-06

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-07

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-08

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-09

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-10

Compartir: