El veïnat valora la proposta de la futura Superilla d’Hostafrancs durant el Consell de Barri

Durant el Consell de Barril d'Hostafrancs, celebrat dimarts al Casinet, també es va anunciar la creació d'un Camí Escolar, que podria estar enllestit al mes de maig. [[Vegeu fotos i video]]

El veïnat valora la proposta de la futura Superilla d’Hostafrancs durant el Consell de Barri

Durant el Consell de Barril d’Hostafrancs, celebrat dimarts al teatre del centre cívic del Casinet, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va parlar de les obres al barri, de l’estat dels treballs de construcció del futur equipament per a joves del carrer Leiva i va anunciar la creació d’un camí escolar al barri, “hi ha una previsió de presentar-ho aviat i d’inaugurar-lo al mes de maig”, deia Pérez.

A l’acte també es van presentar les propostes del projecte de la Superilla del barri d’Hostafrancs i que s’han acordat des d’un grup impulsor conformat per entitats i veïns del barri. Des d’Ecologia Urbana a l’Ajuntament de Barcelona es va explicar que es preveu pacificar el carrer Consell de Cent. Aquest tram comptarà amb un únic carril de circulació, un carril bici i un cordó d’aparcaments per a motocicletes. A més, es proposa canviar de sentit els carrers Sant Nicolau, Béjar que anirà de pujada i Rector Triadó que anirà de baixada.

També es va informar que la reforma comportarà la pèrdua de 37 places de zona verda, 15 de zona blava i es guanyarien 56 places de motocicletes. En aquest sentit, Jordi Clausell de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs va mostrar-se preocupat: “A tots ens agradaria tenir un pàrquing, hi ha molta gent que no en té, per tant s’ha de donar una alternativa a aquesta gent”, deia. Segons el conseller tècnic del Districte, Xavier Farré, es treballarà per “trobar alternatives d’aparcament dins de l’àmbit”. Més tard, l’Albert Forcades va expressar la necessitat de “connectar Hostafrancs amb altres barris, crec que manca la perspectiva d’una connectivitat posterior”. I la Isabel Morell de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta va defensar el canvi de sentit del carrer Rector Triadó, “penso que guanyarem molt en pacificació en el barri”.

També es va presentar el procés participatiu del Pla d’equipaments de la zona centre de Sants-Montjuïc que recollirà les necessitats veïnals a través d’un conjunt de sessions i tales rodones que s’organitzaran durant les pròximes setmanes: “El resultat d’aquest procés serà obtenir una programació d’inversió a mitjà i llarg termini permetrà que les actuacions que es facin en aquest temps siguin les més eficients possible”, comentava en Javier, tècnic de l’Ajuntament.

I en el torn obert de paraules, la Margarida va denunciar l’ocupació d’un solar de propietat privada que hi ha a la cruïlla dels carrers Sant Nicolau i Tarragona: “Des de fa 25 anys, cada dos per tres es posen romanesos i moltes vegades ve la Guàrdia Urbana. És molt problemàtic”, comentava. Farré va comentar que traslladarà la problemàtica a la gerència de serveis generals i instarà al propietari a fer un manteniment adequat del solar: “En el cas extrem que no es faci el manteniment, el Districte demanarà una autorització al jutge perquè l’Ajuntament pugui fer la neteja”.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-01

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-02

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-03

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-04

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-05

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-06

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-07

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-08

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-09

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-10

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-11

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-12

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-13

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-14

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-15

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-16

conselldebarridhostafrancscasinet13demarcde2018-17

Notícies relacionades:

Compartir: