El veïnat s’oposa a la nova ordenança de gossos durant l’Audiència Pública

Dijous es va celebrar la darrera Audiència Pública d'aquest curs, on diverses veïnes i veïns van intervenir per expressar el seu desacord envers la nova ordenança de gossos que s'aplicarà a partir del mes de setembre. També van demanar més zones al barri amb herba, arbres, i espais per córrer. [[Vegeu fotos i video]]

El veïnat s’oposa a la nova ordenança de gossos durant l’Audiència Pública

Dijous es va celebrar la darrera Audiència Pública d’Estat del Districte de Sants-Montjuïc d’aquest curs a la sala de plens del carrer Creu Coberta. Diversos col·lectius animalistes i de defensa del gos urbà van intervenir per expressar el seu desacord envers la nova ordenança de gossos que s’aplicarà a partir del mes de setembre. “Crec que és una ordenança molt restrictiva i discriminatòria, ja que no ens deixaran portar els gossos deslligats i només això serà permès en unes àrees reduïdes”, explicava Montserrat Fornell de la Plataforma Espai Gos.

En la mateixa línia, Jaume Andreu va denunciar “la clara persecució i discriminació al col·lectiu de persones amb gossos que té la normativa”, i el fet que actualment han d’anar amb els seus gossos a “zones aïllades, ocultes, d’asfalt i sense vegetació ni ombres, que tenen un horari restringit i difícils de compaginar amb els horaris laborals i familiars”. És per això, que va demanar “espais d’usos compartits amb herba, arbres, i espais per córrer sense restriccions horàries o com a molt restriccions mínimes”. En aquest sentit, Marga Urbano va valorar la reunió mantinguda aquest dijous amb l’àrea d’Ecologia Urbana en què es van proposar “espais d’usos compartits”, com a la Rambla de Badal o al Parc de l’Espanya Industrial que “s’hauran de consensuar amb els veïns”. Per la seva banda, Urbano també es va oposar al nou carnet cívic que es vol entregar als usuaris de gossos i va mostrar-se en contra “de les campanyes de la Guàrdia Urbana que multen les persones amb gossos deslligats”. En aquest sentit, des del Districte de Sants-Montjuïc, la regidora Laura Pérez, va assegurar que aquestes campanyes “no van en contra de ningú, no són atacs, sinó missatges per millorar la convivència”. També va assegurar que cal “ampliar i millorar la qualitat dels espais per a gossos, ja que són insuficients” als nostres barris. La regidora va confessar que aquesta normativa, heretada de l’anterior mandat, té moltes dificultats, i va deixar clar que “no s’aixecarà la moratòria al setembre”. Finalment, Pérez es va mostra predisposada a parlar amb tots els col·lectius dels nostres barris.

Durant la sessió, altres veïns, com Jaume Layola de la plaça d’Osca va denunciar els sorolls que provenen dels usuaris que es troben a l’interior dels locals de restauració de la zona: “Hi ha uns bars que tenen una estructura que no és correcte, ja que tenen les portes i finestres obertes per on surt el soroll que els veïns hem d’aguantar fins a la matinada”. Altres veïns també van denunciar els punts més sorollosos del barri d’Hostafrancs, i també van mostrar la seva preocupació per la falta de pressupost pel trasllat de l’Escola Cal Maiol i la construcció del parc de neteja que s’instal·larà a sota del centre, que preveu obrir en uns anys al recinte de Can Batlló de la Bordeta.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera de l’Audiència Pública d’Estat del Districte de Sants-Montjuïc:

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-01

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-02

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-03

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-04

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-05

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-06

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-07

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-08

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-09

audienciapublicadistrictesantsjuliolde2018-10

Compartir: