El veïnat omple el Consell de Barri de la Bordeta per reivindicar millores pel bus 91

La Sala Nova de Sant Medir va quedar ben plena de veïns i veïnes que van reclamar un allargament del recorregut i una millora de la freqüència de pas de la línia d'autobús bordetenca. També es va presentar la nova zona verda del carrer Amadeu Oller amb Corral i es va parlar sobre el futur parc de Can Batlló. [[Vegeu fotos i video]]

El veïnat omple el Consell de Barri de la Bordeta per reivindicar millores pel bus 91

La Sala Nova de Sant Medir va quedar ben plena de veïns i veïnes, dimecres al vespre, que van aprofitar per demanar al govern del Districte un allargament del recorregut i una millora de la freqüència de pas de la línia d’autobús 91, coincidint amb una nova sessió del Consell de Barri de la Bordeta. El conseller-tècnic del Districte, Xavier Farré, va explicar la posada en marxa de la nova freqüència, de 22 minuts, de les 9 del matí a les 7 de la tarda. Tot i això, durant l’acte, es van poder escoltar diverses intervencions veïnals exigint, a més, garantir el servei de bus els diumenges i festius i ampliar el seu recorregut: “És una vergonya que ens el feu arribar només fins al CUAP Mansó”, exposava una veïna del barri.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, Farré deia que “és una demanda lògica i que té sentit, però ara no la podem implementar, tot i això la continuem tenint sobre la taula, la reivindicarem en els espais que ens toca fer-ho”. Els veïns i veïnes van demanar reunir-se amb l’alcaldessa Ada Colau i van assegurar que si el govern municipal no acata amb el compliment de la demanda, proposaran mobilitzacions i talls de carrers, com per exemple el de la Gran Via de les Corts Catalanes.

Més tard, es va informar sobre el projecte d’urbanització del Parc de Can Batlló. Jordi Falcó, de la Plataforma de Can Batlló, va explicar que després de diverses sessions per definir aquest espai “els punts en què hi ha més disparitat de criteris és amb el pipicà i amb els horts urbans. Hi ha veïns que estan en contra dels gossos i veïns que estan a favor. Estem treballant a arribar a una solució i potser per resoldre el tema dels gossos haurem de fer un referèndum” exposava. En aquest punt una part del veïnat va demanar que el pipicà es traslladi més lluny dels nous edificis de vivendes, per evitar que el soroll dels lladrucs dels gossos pugui generar molèsties, especialment a la nit.

Al Consell de Barri també es va presentar el projecte d’urbanització de la nova zona verda que es farà entre el carrer Mossèn Amadeu Oller, Corral i el CAP Bordeta–Magòria. Segons Farré una vegada s’urbanitzi aquest espai, comprat per l’Ajuntament, però “acordat amb la Generalitat i amb els diners aportats pel govern català i els privats”, es podran afegir altres elements demandats pel veïnat. En aquest sentit, Josep Maria Domingo del Centre Social de Sants, va trobar a faltar “un espai per a jocs infantils”.

Durant el Consell, la regidora del Districte Laura Pérez, va explicar que properament s’iniciaran els treballs d’arranjament pendents a l’entorn de la pista de la Plaça de la Farga, per tal de millorar la privacitat dels habitatges més propers a les cistelles de bàsquet. En aquest punt, des de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Farga, van valorar molt positivament la divisió que es va fer de la pista, cosa que ha permès recuperar l’espai per als infants i evitar-ne un ús privatiu reiterat, que alhora provocava algunes actituds incíviques.

Ja en el torn obert de paraules, es van debatre altres temes relacionats amb la convivència veïnal a la plaça de la Farga, l’estat insalubre de les barraques que s’estan instal·lant als solars de Magòria, la falta de places per algunes edats a la Ludoteca d’Olzinelles i es va tornar a reivindicar la construcció immediata del camp de futbol de Magòria, entre d’altres.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-15

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-01

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-02

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-03

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-04

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-05

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-06

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-07

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-08

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-09

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-10

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-11

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-12

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-13

conselldebarridelabordetabus91novembre2018-14

Compartir: