El veïnat i les entitats fan les seves aportacions al projecte d’equipaments de Magòria

El Districte va organitzar, dilluns al vespre, una reunió informativa sobre el projecte d'equipaments sanitaris, esportius i habitatge que transformaran aquests terrenys de la Bordeta. Van assistir-hi un centenar de veïnes i representats d'entitats que van centrar les seves intervencions en la defensa de la zona verda i dels equipaments esportius.

El veïnat i les entitats fan les seves aportacions al projecte d’equipaments de Magòria

El Districte va organitzar, dilluns al vespre, una reunió informativa sobre el projecte d’equipaments sanitaris, esportius i habitatge que transformarà els terrenys de Magòria del barri de la Bordeta. La trobada, que es va fer a l’Auditori de Can Batlló i on van assistir-hi un centenar de veïnes i representats d’entitats, va servir per explicar aquest nou pol d’equipaments “És una transformació urbanística de ciutat perquè donarà lloc a l’enderroc del mur entre barris i més permeabilitat cap a la Gran Via”, deia la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez. També va posar èmfasi als futurs centres sociosanitaris, ja que segons la regidora “és molt bona notícia apropar un equipament important als nostres barris, ja que fins ara ens havíem de desplaçar a d’altres districtes”.

Tot seguit, el gerent el Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, va aprofundir en el projecte amb l’ajuda d’imatges, dades i plànols, aclarint que es tracta d’una proposta inicial que caldrà concretar durant els pròxims mesos. Va avançar que durant aquest primer semestre del 2018 se “seguirà treballant amb les entitats esportives del districte per concretar les instal·lacions que hi haurà”. Durant el segon semestre de 2018, un equip d’arquitectes redactarà el Pla de Millora Urbana i un avantprojecte, i des d’aquest moment es definiran les superfícies per cadascun dels usos. Posteriorment i ja al 2019, es farà “un procés participatiu per acabar de definir l’ordenació, i quan l’aprovem encarregarem les definicions de cadascun dels projectes”, segons Jiménez que preveu tenir a final d’aquest mandat “un dibuix bastant clar del que volem a la Magòria”.

Més tard Gemma Tarafa, comissionada de Salut de l’Ajuntament, va parlar dels 20.000 metres quadrats que es destinaran als cinc equipaments socials i sanitaris, i va remarcar aquesta aposta: “Cap altre districte de la ciutat tindrà un conjunt de serveis socials i sanitaris com tindrà aquest districte, on es posarà en pràctica una qüestió que fa molts anys que intentem posar, que és que tinguem una relació molt més directa entre els serveis socials i sanitaris”. I 14.000 mil metres quadrats es destinaran a habitatge dotacional: “Quan hi hagi l’ordenació definitiva podrem intuir si es fa una promoció, dues o tres”, deia Ivan Gallardo tècnic de la gerència d’Habitatge.

Finalment, els veïns van poder resoldre els seus dubtes i preguntes en un torn obert de paraules. Un dels veïns de la Font de la Guatlla, l’Ignasi, va demanar més informació i concreció sobre els 5.000 metres quadrats que es destinaran a la zona verda: “No veig com participarem en el procés els que reivindiquem l’ús de la zona verda”. En aquest sentit, Jiménez va assegurar que la zona verda es concretarà en el moment que es defineixin els equipaments: “La zona verda tindran un ús públic, és a dir obert a tothom”. També van intervenir diverses veïnes que s’han constituït en la nova Plataforma Magòria per el Jardí, que demanen conservar l’actual bosc que hi ha als terrenys i que es tingui en compte a la plataforma i veïns que viuen a davant a l’hora de redactar el projecte.

El gerent també va dir que la voluntat del Districte és incloure les pistes de petanca dins la peça d’equipament esportiu, “si no ens encaixa, haurem de veure com ho anem ajustant”. En aquest sentit, Pérez va puntualitzar que és compatible encabir les pistes de petanca a la zona verda. Altres veïns van preguntar sobre els serveis que s’oferiran en els centres sociosanitaris i van qüestionar la falta la construcció de nous centres educatius al barri. I les entitats esportives van defensar “un espai esportiu per molts més esports i amb tots els serveis, com el pavelló amb quatre pistes esportives, el camp de futbol 7 i el camp de futbol 11”, exposava Jordi Suñé de la Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-01

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-02

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-03

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-04

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-05

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-06

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-07

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-16

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-08

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-09

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-10

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-11

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-12

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-13

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-14

reunioinformativaveinatnousequipamentsmagoriamarc2018-15

Compartir: