El veïnat i el Districte aproximen posicions sobre la Superilla d’Hostafrancs

El veïnat i les entitats van participar en una sessió de treball, que va servir per arribar en alguns consensos sobre les actuacions pendents de fer per tal d'implementar la Superilla. Sobre la taula, el sentit de la circulació de carrers com Béjar i Rector Triadó, les places d'aparcament que es perdran o fer una prova pilot de carril únic a Consell de Cent. [[Vegeu fotos]]

El veïnat i el Districte aproximen posicions sobre la Superilla d’Hostafrancs

El veïnat i les entitats del barri d’Hostafrancs van participar, dimarts al vespre, en una sessió de treball que va servir per arribar en alguns consensos sobre les actuacions pendents de fer per tal d’implementar la Superilla. Aquesta convocatòria va respondre “a la gran quantitat de dubtes i qüestions” que van sorgir durant la sessió organitzada pels veïns i les entitats fa unes setmanes, deia Xavier Farré, conseller tècnic del Districte de Sants-Montjuïc. Més tard, Carles Domínguez portaveu tècnic d’Ecologia Urbana a l’Ajuntament de Barcelona, va explicar que és una superilla, quina és la problemàtica existent al barri i les propostes que fins al moment ha defensat. El projecte de superilla hostafranquina preveu les remodelacions i alguns canvis de sentit als carrers Torre d’en Damians, Rector Triadó, Sant Nicolau i Béjar, i la pacificació del carrer Consell de Cent.

Previament, l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs va presentar al Districte un documentat amb les propostes consensuades pel veïnat i que van quedar plasmades durant la sessió de treball, on van participar-hi una vuitantena de persones. Aquestes es van agrupar en cinc grups, des d’on van poder plantejar alternatives i expressar les seves idees i necessitats, amb l’ajut de plànols. Les alternatives impliquen pacificar els trams del carrer de Rector Triador, entre els carrers Creu Coberta i Consell de Cent i entre els carrers Mallorca i Forn: “Demanem concretar dates per pacificar la resta del carrer perquè tot estigui pacificat”, apunta Jordi Clausell de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs.

Els grups també van demanar conservar algunes places d’aparcament del carrer Rector Triadó i traslladar-ne d’altres al carrer Consell de Cent, reduint la zona de càrrega i descarrega. A més, van estar d’acord en prohibir girar a l’esquerra del carrer Creu Coberta al carrer Rector Triadó, “tot i això creiem que els veïns i veïnes de la part de baix d’Hostafrancs han de poder pujar pel carrer Sant Roc per després entrar al carrer Rector Triadó i, posteriorment, desplaçar-se a l’Eixample”, segons Clausell. Altres propostes que van defensar els participants van ser mantenir el sentit de la circulació dels carrers Rector Triadó i Béjar. El veïnat també demana que abans d’executar les obres, volen que es faci una prova pilot al carrer Consell de Cent, és a dir, “s’hauria de deixar un únic carril de circulació dels vehicles per veure l’impacte que té al voltant del barri”, segons Clausell, qui planteja la necessitat de prohibir el pas de l’autobús turístic: “Si volem pacificar el carrer, cal descarregar el màxim de circulació”.

“Ara farem un informe de tot el que avui s’ha explicat en cadascun dels grups. A més, analitzarem tota aquesta informació, i tot el que es pugui ho incorporarem a la proposta tècnica que hem portat, i després farem una taxació amb un grup impulsor on acabarem de fer el debat de la proposta”, concloïa Domínguez. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc diu que “l’esperit de la superilla no es perdrà” encara que es mantingui el sentit de circulació de Béjar i Rector Triadó, i creu que el que cal “és evitar l’entrada de vehicles diaris que fa que hagi un trànsit rodat tant elevat”.

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-01

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-02

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-03

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-04

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-05

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-06

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-07

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-08

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-09

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-10

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-11

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-12

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-13

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-14

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-15

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-16

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-17

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-18

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-19

assembleasuperillahostafrancsdistrictemaigde2018-20

Compartir: