El veïnat expressa els seus dubtes i crítiques al projecte de superilla d’Hostafrancs

Una assemblea veïnal amb prop de cent cinquanta persones celebrada dijous al vespre al Casinet d'Hostafrancs, va mostrar un ampli rebuig veïnal al projecte que preveu la pacificació dels carrers Consell de Cent, Rector Triadó i Torre d'en Damians i els canvis de sentit de circulació dels carrers Sant Nicolau, Rector Triadó i Béjar. [[Vegeu fotos]]

El veïnat expressa els seus dubtes i crítiques al projecte de superilla d’Hostafrancs

La implantació de la superilla d’Hostafrancs haurà d’esperar. Una assemblea veïnal amb prop de cent cinquanta persones celebrada dijous al vespre al teatre del centre cívic del Casinet d’Hostafrancs, va mostrar un ampli rebuig veïnal al projecte impulsat des del Districte de Sants-Montjuïc, que preveu la pacificació dels carrers Consell de Cent, Rector Triadó i Torre d’en Damians i els canvis de sentit de circulació dels carrers Sant Nicolau, Rector Triadó i Béjar.

Pràcticament totes les intervencions que van fer els veïns van expressar “dubtes seriosos” envers la proposta: “Majoritàriament la gent no està d’acord i no veu amb bons ulls aquest projecte” valorava Jordi Clausell, de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs. Durant l’acte, el veïnat va qüestionar el futur de la mobilitat, l’aparcament i l’efectivitat de la superilla. Des de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, el seu president Josep Espín, assegura que els participants “es van mostrar cautelosos” i les intervencions van mostrar “preocupació”.

En tot moment, els hostafranquins i hostafranquines presents a la sala van expressar la necessitat de pacificar el barri, però consideren que per fer-ho cal arribar a un consens: “Comprenc que cal evolucionar però les coses no es poden fer així, ja que una cosa tan important com aquesta necessita la participació dels veïns”, deia Joan Canuda, veí del carrer Consell de Cent. En aquest sentit, un altre veí va proposar fer una consulta al barri per saber que pensa el veïnat de la superilla.

L’Aurora d’una escola de circ del carrer Rector Triadó va criticar que no es pot eliminar la càrrega i descàrrega en el seu carrer: “No és gaire encertat, ja que hi ha botigues i bars que ho necessiten. Crec que caldria deixar una via bastant gran en el carrer per poder descarregar”. Més tard, alguns veïns com en Francesc Mercader, veí del barri, dubtava dels beneficis que generarà “el canvi de sentit dels carrers Béjar i Rector Triadó”. I la Mercè Mateu va exposar la poca satisfacció que li feia la proposta d’eliminar un carril de circulació al carrer Consell de Cent: “Em pregunto on aniran a parar tots els cotxes i els serveis que actualment fan ús d’aquesta via”.

Davant l’onada de dubtes i queixes veïnals, un dels responsable de participació d’aquest projecte de l’Ajuntament va intervenir per explicar que la sessió informativa per explicar la superilla que va tenir lloc durant el Consell de Barri “no va ser suficient” i va ser “errònia”. És per això que va avançar que després del debat i el neguit generat sobre el projecte “farem noves sessions perquè tots puguem treballar conjuntament sobre plànol”.

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-01

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-02

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-03

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-04

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-05

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-06

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-07

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-08

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-09

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-10

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-11

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-12

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-13

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-14

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-15

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-16

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-17

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-18

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-19

assembleaveinalsuperillahostafrancsmaigde2018-20

Compartir: