El veïnat d’Hostafrancs celebra l’obertura del carrer Diputació i espera definir els usos de l’equipament

La finalització de les obres, que han acabat costant 812.000 euros, i l'obertura d 'aquest tram peatonal de carrer que connecta Tarragona i Creu Coberta, fa que les entitats del barri vulguin definir els usos de l'equipament municipal que hi haurà en una de les bandes.

El veïnat d’Hostafrancs celebra l’obertura del carrer Diputació i espera definir els usos de l’equipament

Des de mitjans de maig que les hostafranquines i hostafranquins ja poden passejar pel nou tram del carrer Diputació, que connecta els carrers Tarragona i Creu Coberta. Han estat unes obres més complicades del previst, amb un pressupost de 812.000 euros, es van començar l’octubre de 2017 i havien de durar un any, però per les obres de l’hotel que s’han fet al costat les van endarrerir. Ara ja és una realitat i aquest nou carrer peatonal facilita la connexió del veïnat entre l’Eixample i Sants-Montjuïc. Aquesta obertura ha estat pagada “pràcticament al 100% pels propietaris dels solars on s’ha fet aquesta transformació”, destaca el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez.

El retard en les obres va molestar els comerciants perquè va provocar que durant tot aquest temps hi hagués instal·lades bastides a peu de carrer. “Hi havia un problema amb aquest carrer tancat, ja que la protecció de les obres ocupaven un espai important a peu de carrer”, recorda el president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas. Afegeix que “per allà hi passa molta gent i de cara al comerç és molt positiu perquè la gent de l’Eixample arriba directament a Creu Coberta”. En aquest sentit, Jordi Clausell, de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs, detalla que “sembla un lloc agradable dins el barri que ja feia falta”.

A més, a la banda esquerra del carrer hi ha un espai reservat de més de 4.000 metres quadrats per un equipament municipal. “Esperem que ara d’una vegada es defineixi l’ús i es tiri endavant el projecte executiu, el més calent està a l’aigüera”, destaca Clausell. Des de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, el seu president, Josep Espín, reconeix que “era una obra molt desitjada”. I creu que “amb el nou mandat, després de l’estiu, podrem establir el tipus d’equipament que podem tenir en aquest espai primordial pel barri”. Una de les opcions que s’han posat sobre la taula ha estat destinar-lo a la gent gran “no tenim equipaments per a gent gran, així que una de les opcions seria un casal per a ells”, sentencia Espín.

oberturacarrerdiputaciohostafrancsjunyde2019-01

oberturacarrerdiputaciohostafrancsjunyde2019-02

oberturacarrerdiputaciohostafrancsjunyde2019-04

oberturacarrerdiputaciohostafrancsjunyde2019-05

oberturacarrerdiputaciohostafrancsjunyde2019-06

oberturacarrerdiputaciohostafrancsjunyde2019-07

Compartir: