El veïnat demana mantenir el jardí de l’Estació de Magòria al nou projecte d’equipaments sociosanitaris i esportius

La Plataforma Jardí de l'Estació demana al Districte poder participar alhora de definir l'urbanització dels més de 5.000 metres quadrats de zona verda previstos al projecte, que també ha d'encabir un pol d'equipaments sociosanitaris i esportius pel barri de la Bordeta.

El veïnat demana mantenir el jardí de l’Estació de Magòria al nou projecte d’equipaments sociosanitaris i esportius

La proposta de transformació dels terrenys de Magòria, al barri de la Bordeta, presentada fa unes setmanes pel govern del Districte de Sants-Montjuïc ha generat algunes inquietuds. La Plataforma Jardí de l’Estació reivindica que l’hort i la zona enjardinada del Casal Cívic Estació de Magòria es conservi tot i la urbanització de més de 5.000 metres quadrats de zona verda prevista en el projecte, que també ha d’encabir un pol d’equipaments sociosanitaris i esportius.

La plataforma, que es va constituir l’any passat, vol que aquest espai es mantingui tal com està actualment i que estigui “dinamitzat i controlat” diàriament: “Ara podem veure un hort que hem fet nosaltres, volem que es quedi això que és de molt fàcil manteniment perquè està tancat, i també és fàcil de dinamitzar perquè es poden fer activitats en aquest recinte tancat obert pels veïns i pels que fan les activitats”, explica l’Àngels Molina, membre de la plataforma. El veïnat que defensa el jardí ha començat a treballar per tal d’organitzar futures activitats obertes a tothom, com balls o jocs esportius, etc. Fins i tot, proposen que els murs que delimiten la zona de jardí puguin ser decorats amb grafits, a través d’una activitat de dinamització.

La bordetenca tem que el projecte urbanístic acabi convertint l’actual jardí de l’estació en un espai públic i obert: “Pensem que tornarà a ser un pas com altres carrers o places del barri que són literalment un pas i que estan bruts perquè el manteniment que es fa és quasi nul. Tinc por que aquesta petita joia que tenim a la Bordeta es transformi en una cosa bruta, sense la sensació de verd i que es deteriori com la plaça Cal Muns o la plaça de la Vidriera”. A més, també mostra la seva preocupació en que els centres socials i sanitaris acabin fent augmentar la inseguretat ciutadana: “Quan parlem d’un equipament com aquest estem parlant d’un cúmul de molta gent i necessitat, però estem en un barri que té molta necessitat. Volem que aquest espai sigui agradable per tothom, no que acabi sent el gueto d’alguna cosa determinada”.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez defensa la conservació de l’hort i de l’espai verd existent: “No ens plantegem aquest projecte com només un pol d’equipaments, que serà molt positiu pel barri. Crec que també és un espai de gaudi, i un espai que amb el creixement d’habitatge farà necessari tenir una zona per passejar, un espai verd, per viure, per jugar i per moure’ns”, explica. Així, Pérez celebra l’existència d’aquesta plataforma i assegura que comptaran amb ella per definir el projecte: “És important que aquesta plataforma tingui veu en tots els espais”.

plataformajardiestaciomagorialabordetaabrilde2018-06

plataformajardiestaciomagorialabordetaabrilde2018-02

plataformajardiestaciomagorialabordetaabrilde2018-03

plataformajardiestaciomagorialabordetaabrilde2018-04

plataformajardiestaciomagorialabordetaabrilde2018-05

Compartir: