El veïnat debat un primer esquema de remodelació de la plaça de l’Olivereta de Sants-Badal

El projecte, que podria costar uns dos milions d'euros, contempla un únic paviment per crear una plataforma única connectada amb tots quatre carrers que l'envolten i mantenint la xemeneia. S'hi faria una àrea de jocs separada en dos àmbits d'edat, es doblaria el nombre d'arbrat per augmentar les zones d'ombra i es faria un espai per gossos més gran. [[Vegeu fotos]]

El veïnat debat un primer esquema de remodelació de la plaça de l’Olivereta de Sants-Badal

El veïnat del barri de Sants-Badal va debatre, dimarts al vespre, un primer esquema de la futura remodelació de la plaça de l’Olivereta que ha proposat el govern del Districte de Sants-Montjuïc. Aquest document arriba tres mesos després de les sessions participatives que van servir perquè els veïns i veïnes poguessin expressar quines necessitats creien que havia de cobrir aquest espai.

Després d’informar de les conclusions, els arquitectes del projecte van explicar que la idea és fer una plaça considerada com “un espai únic” i mantenir la xemeneia, l’accés al pàrquing i els arbres existents, excepte els que hi ha al costat de la xemeneia que s’hauran d’eliminar. Tot i això, es doblarà el nombre d’arbrat a tota la plaça que farà augmentar les zones d’ombra, amb seients i bancs. L’objectiu és pacificar la plaça amb un únic paviment que creï una plataforma única connectada amb totes les quatre façanes laterals. Al mig de la plaça es pretén crear un espai central polivalent de 585 metres quadrats per fer activitats i que inclouria una àrea de jocs separada en dos àmbits d’edats.

Aquest primer esbós també contempla una àrea verda més àmplia a la que hi ha actualment, passant dels 300 als 530 metres quadrats. De fet, la zona verda pretén connectar amb els diferents espais de la plaça, com l’àrea de gossos que no es mourà d’on es troba ara mateix, però serà ampliada, passant dels 92 als 400 metres quadrats. L’esquema també contempla una àrea d’espais esportius, que es reduiria dels 770 als 360 metres quadrats i inclouria només una pista de petanca, es mantindria la taula de ping-pong i es construiria un espai amb una cistella. Respecte a les terrasses, hi podria haver tres terrasses a tocar de l’àrea de joc i una es podria encabir a la part superior de la plaça.

Finalment, els veïns van demanar més zones d’estada i incrementar els espais verds i d’ombra, i van debatre de si fer la plaça amb material dur o tou. “Hem proposat un espai central dur i no tou perquè si plou molt, pot ser desastrós, ja que és una plaça amb un cert pendent”, explicava Miquel Àngel Valdueza, director dels serveis tècnics del Districte de Sants-Montjuïc. Per la seva banda, Alfredo Martínez, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Badal, Brasil i Bordeta explica que “els punts de vista que s’han posat sobre la taula són bons i encara s’han d’afinar una miqueta més”. Aquest és un esquema que caldrà validar aquest mes d’agost, i no serà fins a finals de setembre quan s’encarregui la redacció del projecte. El pressupost estimatiu per executar aquest projecte és d’uns dos milions d’euros, i preveu licitar i executar durant el pròxim mandat.

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-01

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-02

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-03

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-04

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-05

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-06

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-07

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-08

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-09

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-10

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-11

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-12

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-13

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-14

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-15

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-16

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-17

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-18

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-19

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-20

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-21

presentacioprojecteremodelacioplacaoliveretasantsbadaljuliolde2018-22

Compartir: