El veïnat de la plaça de la Farga proposa convertir l’actual pista esportiva en horts urbans

L'Associació de Veïns i Veïnes de la plaça de la Farga ha presentat una proposta al Districte per convertir l'actual pista esportiva en un hort urbà per al veïnat i les escoles del barri. Volen acabar amb l'ús privatiu de la pista de ciment que porten denunciant des de fa set anys i que provoca molèsties sobretot als caps de setmana.

El veïnat de la plaça de la Farga proposa convertir l’actual pista esportiva en horts urbans

L’Associació de Veïns i Veïnes de la plaça de la Farga proposa convertir l’actual pista esportiva en un hort urbà per acabar amb l’ús privatiu que porten denunciant des de fa set anys: “Un grup nombrós s’ha apropiat de la pista els caps de setmana, organitzant competicions entre ells, provocant l’exclusió dels veïns, crits, renecs, consumeixen alcohol, deixen els cotxes mal estacionats a la plaça i fan orins pels voltants”, critica Daniel Sererols, president de l’associació veïnal. Tot i les denúncies del veïnat, i l’actuació efectiva de la Guàrdia Urbana, segons el veí, “el problema s’ha enquistat perquè falta una resolució política del tema”.

El bordetenc Javi Albo és un dels veïns més afectats per aquesta situació, ja que viu just darrere el mur que divideix la pista esportiva dels habitatges més propers, “cada dissabte i diumenge escolto els crits, la música, les borratxeres, els insults…”. Per trobar solucions al problema, Albo ha proposat reconvertir la pista en un hort urbà format per una norantena de parcel·les de tres metres per un metre i mig per al veïnat i escoles del barri “una activitat agrícola, sana, agradable i inclusiva, ja que els més petits poden aprendre d’on provenen els tomàquets”. Per Sererols és una “iniciativa fantàstica”, tot i que no descarta altres accions “per trencar la dinàmica que hi ha ara i que no aporta res a l’entorn”. A més, el veí exigeix que s’ampliïn els jocs infantils: “Entenem que l’espai ubicat entre la pista i la part central de la plaça hauria de ser una zona infantil, més àmplia, més higiènica i amb materials més moderns”.

Fa uns dies, la proposta va ser molt ben rebuda per la Comissió de Veïns de la Bordeta, tot i que Jordi Falcó creu que cal valorar “l’ús que té la pista esportiva, que malgrat que els conflictes, també és utilitzada pels infants i joves, i al barri hi ha pocs espais perquè la mainada pugui jugar a pilota”.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, el gerent Francesc Jiménez, és conscient dels problemes que genera l’ús abusiu de la pista, durant els caps de setmana. És per això que assegura que la Guàrdia Urbana té com a prioritat vigilar aquesta zona. De fet, el passat cap de setmana, el cos policial “va denunciar tots els cotxes mal aparcats i les conductes incíviques que va detectar”. Davant la proposta, considera que “cal valorar-la en els espais que es debaten aquestes propostes amb els veïns de la Bordeta, com són els espais de participació”. Jiménez recorda que “ja s’han emprès diverses accions per disminuir l’ús exclusiu a col·lectius concrets”, arribant a acords amb entitats esportives del barri, com el JAC Sants de bàsquet, perquè facin ús d’aquest espai.

propostahortsurbansplacafargabordetanovembre2017-02

propostahortsurbansplacafargabordetanovembre2017-03

Compartir: