El veïnat de la Bordeta protesta per la reducció del servei del bus 91 al Consell de Barri

Els veïns i les veïnes de la Bordeta van expressar la seva indignació, durant el darrer Consell de Barri celebrat dimarts al vespre a la Sala Nova de Sant Medir, davant els canvis de recorregut i la baixa freqüència de la línia d'autobús 91. [[Vegeu fotos i video]]

El veïnat de la Bordeta protesta per la reducció del servei del bus 91 al Consell de Barri

Els veïns i les veïnes de la Bordeta van expressar la seva indignació, durant el darrer Consell de Barri celebrat dimarts al vespre a la Sala Nova de Sant Medir, davant els canvis de recorregut i la baixa freqüència de la línia d’autobús 91. D’aquesta manera segons el veïnat, s’està incomplint amb l’acord què van arribar amb el Districte de Sants-Montjuïc i TMB el passat 20 de maig. Des de la Comissió de Veïns de la Bordeta, Jordi Falcó va mostrar-se decebut, “els ciutadans de la Bordeta ens sentim que som de segona categoria i que no tenim els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà de Barcelona”. Falcó va advertir que si no es respon a la demanda veïnal, hi haurà mobilitzacions. Per la seva banda, el bordetenc Just Arrizabalaga va proposar una solució immediata: “Si veiem que hi ha una freqüència de pas molt alta de la línia V5, es pot agafar un autobús d’aquesta línia i incorporar-la a la del 91”.

“La línia 91 no està prestant un servei en condicions, i som conscients que vam dir que aquest autobús funcionaria en un recorregut i freqüència diferent de l’actual”, deia Álvaro Nicolas, cap de gabinet de l’àrea de mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona. A la vegada, argumentava que ja es va avisar que “necessitàvem un temps per implementar aquests canvis”, i per això va demanar “temps” i “esforç” per complir “als compromisos que havíem arribat”. A partir del febrer segons Nicolas, “sabrem quin és el funcionament de les línies V5, 91 i 115, i podrem fer canvis i millores”, i assegurava que lluitaran per “posar un segon bus per aquesta línia, però no ens podem comprometre”.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez va comprometre’s en seguir treballant per aconseguir la demanda veïnal: “El meu compromís és representar el benefici del barri, defensar i aconseguir aquest autobús, millorar la seva freqüència i tenir el que s’havia pactat en aquella assemblea”. També va defensar les possibles accions de protesta que s’organitzin,”crec que és positiu que hi hagi una mobilització ciutadana al voltant d’una demanda”.

Al Consell de Barri de la Bordeta també es va presentar el procés participatiu del Pla d’Equipaments de Sants Centre que inclou els barris de Sants, Sants-Badal, la Bordeta, Hostafrancs i Font de la Guatlla: “A partir del gener començarem a treballar per definir les necessitats d’equipaments per saber quins hem de construir en els pròxims 10 anys”, comentava en Gerard Lillo, tècnic de participació del Districte de Sants-Montjuïc, puntualitzant que per fer-ho “es tindran en compte les aportacions que vau fer en el seu dia durant el procés de participació del Pla d’Actuació Municipal”. Durant la primavera es concretaran les propostes, i al juny es tancarà el procés per redactar el pla.

Finalment, a l’acte es va informar que s’està exercint la planificació d’equipaments esportius, sociosanitaris i d’habitatge a la zona de Magòria “per tractar-ho amb els veïns a partir del gener”, avançava Pérez. A més, aquesta va exposar les millores per resoldre les queixes veïnals sobre l’ús privatiu de la plaça esportiva de la plaça de la Farga: “Estem intentant incloure activitats dedicades a la infància amb un ús informal però esportives, com les que aquest cap de setmana ha organitzat l’escola Tata Inti”.

En el torn obert de paraules els pares i mares de l’Escola Cal Maiol del carrer Sagunt també es van queixar de la modificació que es va fer en el seu dia del projecte del nou centre educatiu, que s’havia de fer a Can Batlló ampliant-se a institut i escola bressol. Les veïnes de la plaça Súria també van tornar a reclamar al Districte que s’acabi amb el mal ús que es fa de les terrasses dels bars de la zona.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelabordetanovembrede2017-01

conselldebarridelabordetanovembrede2017-02

conselldebarridelabordetanovembrede2017-03

conselldebarridelabordetanovembrede2017-04

conselldebarridelabordetanovembrede2017-05

conselldebarridelabordetanovembrede2017-06

conselldebarridelabordetanovembrede2017-07

conselldebarridelabordetanovembrede2017-08

conselldebarridelabordetanovembrede2017-09

conselldebarridelabordetanovembrede2017-10

conselldebarridelabordetanovembrede2017-11

conselldebarridelabordetanovembrede2017-12

conselldebarridelabordetanovembrede2017-13

conselldebarridelabordetanovembrede2017-14

conselldebarridelabordetanovembrede2017-15

conselldebarridelabordetanovembrede2017-16

conselldebarridelabordetanovembrede2017-17

conselldebarridelabordetanovembrede2017-18

conselldebarridelabordetanovembrede2017-19

conselldebarridelabordetanovembrede2017-20

conselldebarridelabordetanovembrede2017-21

conselldebarridelabordetanovembrede2017-22

Compartir: