El teòleg Krzysztof Charamsa defensa la llibertat sexual des d’una visió cristiana en una xerrada a Sant Medir

Charamsa, autor de diversos llibres i articles, va declarar públicament la seva homosexualitat l'any 2015, la qual cosa va causar-li la pèrdua de tots els seus càrrecs i responsabilitats al si de l'Església. Dimarts el Grup Cristià de Reflexió de Sant Medir el va convidar per tractar la temàtica davant el veïnat del barri.

El teòleg Krzysztof Charamsa defensa la llibertat sexual des d’una visió cristiana en una xerrada a Sant Medir

L’església no té por a la raó? Aquesta va ser la pregunta que va respondre el teòleg polonès i sacerdot Krzysztof Olaf Charamsa, sota el paraigua del cristianisme i la sexualitat, en el congrés de Teòlegs Joan XXIII, el passat setembre a Madrid. Dimarts al vespre, el Grup Cristià de Reflexió de Sant Medir el va convidar a la Sala Nova per tractar la temàtica davant el veïnat del barri de la Bordeta.

Charamsa, autor de diversos llibres i articles, va declarar públicament la seva homosexualitat l’any 2015, la qual cosa va causar-li la pèrdua de tots els seus càrrecs i responsabilitats al si de l’Església, per aquest motiu durant la xerrada va voler fer arribar el missatge de llibertat i comprensió a l’hora de tractar els temes de sexualitat dins de l’àmbit de la religió, ja que al llarg de la història, difícilment s’ha pogut parlar obertament. Un dels objectius del teòleg, doncs, va ser explicar com es pot fer evolucionar l’església catòlica: “Els teòlegs tenen que col·laborar amb homes d’altres ciències, per entendre no només la fe, però sobretot la naturalesa humana, que està en constant desenvolupament”.

També va qüestionar la vida íntima i personal, demanant una reflexió clara perquè “els nostres fills i filles puguin gaudir del moment, de no viure en un conflicte continu sobre el més íntim i important en la nostra vida quotidiana que és la serena vida sexual de cada un, que és la nostra manera de comunicar i buscar l’amor dels altres.”

Finalment, el teòleg que actualment viu a Catalunya, va assegurar que la resposta a la pregunta que portava per nom la xerrada, es troba a la història. Per posar un exemple va citar l’obra de Nicolau Copèrnic, astrònom polonès, que va modificar la visió del cosmos, comportant la primera crisi existencial per l’església. Així, va donar a entendre que perquè el món catòlic evolucioni, cal desenvolupar les nostres ments, sobretot tractant els temes de tabús obertament.

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-01

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-02

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-03

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-05

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-06

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-07

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-08

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-09

xerradasobresexualitatsalanovasantmedirnovembrede2017-10

Compartir: