El superheroi Batman lluitarà contra els seus enemics a la Festa Major del carrer Guadiana

L'exitosa temàtica del còmic tornarà al carrer Guadiana durant la Festa Major de Sants, que es transformarà en Gotham, la ciutat de Batman. A la portalada ens trobarem el Joker barallant-se amb en Batman i el Batmòbil fets a mida real. [[Vegeu fotos]]

El superheroi Batman lluitarà contra els seus enemics a la Festa Major del carrer Guadiana

L’exitosa temàtica del còmic tornarà al carrer Guadiana durant la Festa Major de Sants d’enguany. Després de portar les historietes còmiques d’Astèrix, aquest pròxim mes d’agost, el carrer Guadiana es transformarà en Gotham, la ciutat de Batman. “Som una comissió prou jove i tots som prou friquis”, bromeja Gemma Solsona, secretària de la comissió.

El sostre del carrer estarà guarnit de ratpenats fets amb rotllos de paper de vàter i amb diferents materials pintats amb tonalitats fosques. “Evidentment, Batman ja és un tema prou fosc en si i, per tant, intentem crear una sensació d’angoixa”, comenta Solsona. Pel que fa a la portalada, “la idea és que ens trobem l’entrada a Arkham Asylum, on es troben els Villans de Batman juntament amb el Joker barallant-se amb el Batman i el Batmòbil”. D’aquesta manera, es crearà una ciutat degradada amb contenidors i grafits a les parets.

El material que ha fet servir la comissió per crear el decorat del seu carrer és majoritàriament reciclable, ja que com assegura Solsona, “això puntua molt”. Aquests han estat cartons, cartolines i fustes… Totes les figures, tant el Batmòbil, com el Batman i el Jòker, s’han fet a mida real – 1,90 metres aproximadament –, i han estat elaborats amb paper de diari i l’estructura de fusta. “El més important és fer servir la imaginació amb l’objectiu d’intentar treure el màxim profit amb el mínim d’ingressos”, considera Solsona.

La comissió està formada per una quinzena de persones que hi porten treballant tot l’any. Tot i així, gran part de la feina es portarà a terme aquests últims dies, ja que durant l’any és més difícil avançar, diuen. Aquestes últimes setmanes acabaran d’enllestir els guarnits i començaran a fer les comandes per encarregar els dinars populars, etc.

Respecte a les activitats que es realitzaran en aquest carrer, “hi haurà per nens petits tots els matins, i a les tardes per al públic més gran, amb orquestres i havaneres”. Segons Solsona, “seguirem amb la mateixa dinàmica però intentem anar-nos cap a estils de música que no siguin els típics d’una festa major”. De nou, hi haurà discomòbil ambientada als anys 80 i 90, pensada per un públic no tan jove. I com a novetat, una de les nits, s’organitzarà un concert de country amb el Triangle de Sants que s’encarregaran de fer una classe gratuïta a tots els participants: “Creuarem els dits i toquem fusta per què seguim amb la sort que hem tingut aquests darrers anys”, desitja Solsona.

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-01

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-02

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-03

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-04

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-05

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-06

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-07

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-08

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-09

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-10

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-11

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-12

preparacioguarnimentfestamajordesantscarrerguadianajuliolde2017-13

Compartir: