El Sotrac demana més agilitat a l’Ajuntament en la publicació del concurs per fer més habitatge cooperatiu a Can Batlló

El grup d'habitatge cooperatiu Sotrac va ocupar simbòlicament un dels solars municipals del recinte de Can Batlló que fan façana amb el carrer Constitució, per reclamar al Districte l’obertura d’un concurs públic per fer-hi habitatge cooperatiu.

El Sotrac demana més agilitat a l’Ajuntament en la publicació del concurs per fer més habitatge cooperatiu a Can Batlló

Al mes de febrer, el grup Sotrac va ocupar simbòlicament un dels solars municipals del recinte de Can Batlló que fan façana amb el carrer Constitució per reclamar al Districte l’obertura d’un concurs públic per fer-hi habitatge cooperatiu. Sotrac és un grup que sorgeix de La Borda, un projecte pioner del barri de la Bordeta en matèria d’habitatge cooperatiu que ja està en ple funcionament i a molts pocs metres.

El passat mes d’abril l’Ajuntament va aprovar la reactivació de tres solars per fer-hi habitatge. Tal i com explica el membre del Sotrac, Nacho Medina “des de l’Ajuntament es vol que els solars del carrer Constitució es destinin a l’Institut Municipal de l’Habitatge i a cooperatives a partir d’un concurs”. Tot i conèixer aquesta declaració d’intencions de l’administració, resten a l’espera de la publicació del concurs que ho hauria de concretar.

Neus Vilalta, també membre del Sotrac, explica que “la nostra tasca és agafar els treballs que la Borda no ha pogut entomar per seguir reivindicant aquest model d’habitatge en el que ells han estat pioners”. Sotrac neix d’aquesta llista d’expectants de la Borda, ells els van convocar quan van tenir un grup de persones prou important per seguir en aquest model d’habitatge. “Portem gairebé dos mesos reunint-nos habitualment, des de l’estiu del 2017”, diu Vilalta. En total hi ha 22 unitats de convivència, amb 34 adults i 8 infants, dins el projecte cooperatiu. Estan organitzats en comissions per estudiar els temes de finançament, de vida al barri i en els aspectes més tècnics. Nacho Medina afegeix que “el nostre impuls inicial va ser veure que la Borda era una realitat, ens ajuntem per tirar endavant un projecte semblant”. Després de 2 anys tenen les seves pròpies línies de treball i interessos, “hem de donar forma a l’habitatge on volem viure i hem de trobar les relacions amb el barri i el veïnat”, detalla. A més, expliquen que “treballem pel dret a un habitatge digne des de diferents línies, reivindiquem aquest dret i ens coordinem amb altres projectes”.

De cara al futur, el què es vol és consolidar el grup, tasca que porten fent en aquests anys i el què cal és “trobar un lloc físic on fer possible el projecte, esperem que això sigui al llarg d’aquest any”, conclouen des de Sotrac, ja que “sense un solar no es pot acabar de desenvolupar els espais comunitaris i d’habitatge que volem”.

sotrachabitatgecooperatiucanbatllomaigde2019-01

sotrachabitatgecooperatiucanbatllomaigde2019-04

sotrachabitatgecooperatiucanbatllomaigde2019-03

Fotos: Sotrac Grup d’Habitatge

Compartir: