El soroll i les festes nocturnes d’un pis llogat al carrer Callao d’Hostafrancs impedeix el descans veïnal

Els veïns de l'edifici del carrer Callao número 3 del barri d'Hostafrancs conviuen des de fa dos anys amb els sorolls que ocasionen les conductes incíviques d'alguns estudiants i turistes que lloguen temporalment un dels habitatges d'aquest edifici.

El soroll i les festes nocturnes d’un pis llogat al carrer Callao d’Hostafrancs impedeix el descans veïnal

Els veïns de l’edifici del carrer Callao número 3 del barri d’Hostafrancs conviuen des de fa dos anys amb els sorolls que ocasionen les conductes incíviques d’alguns estudiants i turistes que lloguen temporalment un dels habitatges d’aquest edifici. Segons els veïns, una empresa francesa ofereix un servei de lloguer d’habitacions individuals per un ús turístic, ja que té llogada aquesta finca hostafranquina al propietari.

L’Enric Pérez, propietari i resident d’un dels pisos de l’edifici, recorda que el problema va començar quan, fa gairebé dos anys, els primers llogaters ocasionaven sorolls a altes hores de la matinada, picaven els intèrfons d’altres pisos i vomitaven dins de l’escala. Algunes d’aquestes accions s’han aconseguit aturar, però el soroll generat per les festes que s’organitzen a la nit i matinada, sobretot durant els caps de setmana, no garanteix el descans de la resta dels veïns i veïnes. “Vam parlar amb l’empresa que lloga les habitacions i des de llavors filtren les persones que arriben i han aturat els actes incívics a l’escala”, explica Pérez, qui manifesta que “el soroll segueix, sobretot cada tres setmanes quan els joves fan una gran festa”.

El problema s’agreuja amb l’arribada del bon temps. A més quan arriba la temporada alta, segons Pérez, creu que “els mateixos inquilins són els que relloguen les habitacions a altres persones a través de les xarxes socials”. Els cartells informatius que han penjat a l’escala comunitària i les converses mantingudes amb els llogaters no han servit per acabar amb aquesta mala convivència. Així, el veïnat demana que “es compleixi la normativa de soroll perquè la comunitat pugui dormir a partir de les deu de la nit”. Pérez també denuncia que les persones que viuen en aquest pis no són les que realment figuren en el contracte del lloguer i, fins i tot, alerta que el nombre de persones que hi pernocta és de cinc o sis persones, quan el pis està adequat per a tres o quatre.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, el gerent Francesc Jiménez assegura que s’ha fet una inspecció al pis “on el propietari va mostrar un contracte de llarga durada”, i per tant s’ha arxivat l’expedient emès per la comunitat. Tot i això, Jiménez, avança que es reuniran amb els veïns per trobar la via i “comprovar si efectivament aquest habitatge s’està utilitzant de forma il·legal”. Respecte a les molèsties generades, Jiménez ha demanat que es truqui a la Guàrdia Urbana perquè faci les comprovacions i identificar els autors en aquell moment.

queixesveinscarrercallaohostafrancsabrilde2017-02

queixesveinscarrercallaohostafrancsabrilde2017-03

queixesveinscarrercallaohostafrancsabrilde2017-04

queixesveinscarrercallaohostafrancsabrilde2017-05

Compartir: