El solar del carrer Quetzal inclourà habitatges, una residència geriàtrica i un nou equipament públic

El promotor dels terrenys de 9,6 hectàrees delimitats pels carrers Quetzal, la Riera Blanca i l'avinguda Carrilet, al barri de la Bordeta, ha iniciat els tràmits per modificar el projecte presentat l'any 2009. El nou planejament preveu la construcció d'una residència geriàtrica, un equipament públic encara per definir, i dos edificis d'habitatges, un de venda lliure i l'altre de protecció oficial.

El solar del carrer Quetzal inclourà habitatges, una residència geriàtrica i un nou equipament públic

Els terrenys de 9,6 hectàrees delimitats pels carrers Quetzal, la Riera Blanca i l’avinguda Carrilet, al barri de la Bordeta, comptaran amb una residència geriàtrica, un equipament públic encara per definir, i dos edificis d’habitatges, un de venda lliure i l’altre de protecció oficial. D’aquesta manera es torna a modificar Pla de Millora Urbana de 2008 i la seva posterior modificació del 2009 que afecta aquest solar de titularitat privada, corresponent al Banc de Sabadell.

Amb aquesta nova proposta, aprovada inicialment el passat mes de juliol a l’Ajuntament de Barcelona, “no s’altera ni el sostre construït destinat a habitatges o equipaments, i només incrementa la permeabilitat d’aquesta peça, fet que permetrà passejar-se pel seu interior d’illa”, detalla Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Les noves edificacions es construiran de “forma independent” i totes disposaran sempre d’un mínim de tres costats amb condició de façana.

En aquesta nova proposta, els blocs de pisos no superaran les 10 plantes i també es reduirà l’alçada del volum destinat a l’habitatge de protecció oficial, que es construirà al carrer Quetzal. Els dos equipaments se situaran a la franja interior de l’illa i estaran envoltats d’espais lliures.

Les terrasses dels pisos de la Carme Raquejo i de la Mercè donen a aquest terreny, i les veïnes critiquen que el Districte de Sants-Montjuïc no els hagi comunicat aquest nou pla aprovat inicialment i que encara ha de passar pel plenari santsenc. Des de fa molts anys, els veïns han de conviure amb diverses problemàtiques derivades de l’abandonament del solar, “això és un niu de rates, hi ha molta brutícia, males olors, hi ha assentament que fins i tot fan sexe sobre uns matalassos, és una degradació total”, relata la Mercè.

Davant la nova proposta, el veïnat celebra que hi hagi un equipament públic i entre els possibles usos, la Mercè creu que caldria estudiar la possibilitat d’incloure una biblioteca, un poliesportiu o una residència d’avis. “Si volen fer equipaments, ens ho han de consultar i han d’escoltar als veïns”, ha exigit Raquejo. En aquest sentit, el Districte ha avançat que el solar que ha estat cedit a l’Ajuntament de Barcelona perquè construeixi un equipament públic, s’incorporarà en el Pla d’Equipaments de l’àrea central del districte de Sants-Montjuïc, on s’estudiaran les necessitats del veïnat a través d’un procés participatiu.

solarcarrerquetzalbordetasetembrede2017-01

solarcarrerquetzalbordetasetembrede2017-03

solarcarrerquetzalbordetasetembrede2017-04

Notícies relacionades:

Compartir: