El sindicat CGT de Catalunya inaugura nova seu al barri de Sants

La Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya va inaugurar, dissabte al migdia, la seva nova seu al carrer Burgos del barri de Sants. L'espai compta amb una àrea de treball, una sala de reunions, i un espai amb un aforament de 60 persones per a fer xerrades obertes al barri. [[Vegeu fotos]]

El sindicat CGT de Catalunya inaugura nova seu al barri de Sants

La Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya va inaugurar, dissabte al migdia, la seva nova seu al carrer Burgos del barri de Sants. Les noves instal·lacions estan destinades a la coordinació sindical de tot el país, per bé que, des de l’entitat hi ha la voluntat perquè estiguin obertes a totes les associacions del barri. “És un nou espai sindical, però també pretén ser un recurs per poder fer activitats, reunions i xerrades de diferents col·lectius”, explicava Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya. La nova seu compta amb una àrea de treball, una sala de reunions, i un espai amb un aforament de 60 persones per a fer xerrades.

Fins fa un temps, la seu de la CGT es trobava en un edifici de la Via Laietana, al cor de Barcelona, i ara, “arran d’una sèrie de processos tindrem dos locals, un a Gràcia i aquest al barri de Sants”, detallava Gassiot. Sants és conegut com un barri combatiu i amb una àmplia mobilització veïnal, per això, Gassiot comentava que amb aquest nou local, la CGT intentarà sumar-se a les lluites socials del barri: “No és només un local pensat en clau de funcionament del sindicat, sinó que estem en un barri que destaca per la seva tradició associativa i lluitadora, i per això volem ser una part més d’aquest associacionisme”.

La CGT va ser una facció dins de la Confederació Nacional del Treball fins al 1989. Al llarg de tota la seva història, aquest sindicat ha tingut una forta presència al barri de Sants. De fet, l’estiu de 1918 se celebrava, en aquest barri, el Congrés de Sants que buscava reorganitzar el sindicat. En aquest congrés hi van participar grans figures de l’anarcosindicalisme, com Salvador Seguí. Arran d’aquesta efemèride, el secretari general de la CGT comentava que el sindicat organitzarà alguna commemoració per celebrar el seu centenari, i també oferirà altres actes que aproparan l’activitat sindical al veïnat.

Alguns santsencs afiliats al sindicat es mostraven satisfets per l’obertura d’aquest nou local al barri. “M’agrada que la CGT arreli als barris i pugui tenir la possibilitat d’arribar a molta més gent”, deia l’Àlex que participa en diferents moviments socials del barri. Durant la inauguració, els assistents van gaudir d’un vermut i d’una exposició de cartells històrics de l’entitat.

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-01

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-13

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-03

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-04

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-05

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-06

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-07

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-08

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-09

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-10

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-11

inauguracionoulocalcgtcatalunyasantsabrilde2017-12

Compartir: