El set regnes del “Joc de Trons” transformaran el carrer Alcolea de Dalt durant la Festa Major de Sants

La novel·la medieval protagonitzarà el guarnit d'Alcolea de Dalt, que enguany commemora el seu 35è aniversari. En una de les entrades hi podrem veure una fortalesa i una rèplica idèntica del tron de ferro, que han elaborat amb taps d'ampolles, plàstics i fustes reciclades. [[Vegeu fotos]]

El set regnes del “Joc de Trons” transformaran el carrer Alcolea de Dalt durant la Festa Major de Sants

La novel·la medieval “Joc de Trons” protagonitzarà el decorat de la festa major d’Alcolea de Dalt, que enguany commemora el seu 35è aniversari. El drama fantàstic rodat a la ciutat de Girona estarà plasmat en aquest carrer: “Volem fer una recreació de petits tastets de la sèrie, amb un ambient molt medieval, ja que hi haurà castells, dracs, banderes…”, explica Margarida Alsina, membre de la comissió.

El veïnat d’Alcolea de Dalt no vol donar gaires idees sobre el guarnit, per això convida a apropar-se al carrer a partir del 18 d’agost. Tot i això, el que sí que ens han avançat és que trobarem una rèplica idèntica del tron de ferro que han elaborat amb taps d’ampolles, plàstics i fustes reciclades. El carrer tornarà a comptar amb dues portalades fetes de fusta i cartó: “Quan entris et trobaràs amb una fortalesa i et podràs mullar els peus perquè igual hi ha una cosa amb veles…”, comenta amb un to misteriós. El sostre estarà decorat amb les banderes on trobarem encriptats els noms i símbols de les famílies dels set regnes que surten a la pel·lícula.

Enguany, la comissió retrà homenatge al seu 35è aniversari a la Festa Major de Sants. Per això, Jeroni Melgar, membre de la comissió, diu que cada dia es farà una activitat dedicada a la commemoració: “Cada dia hi haurà un detallet i la gent recordarà que allò va passar aquell any, ara fa…”. Tot i això, el 22 d’agost es farà un acte central dedicat al veïnat i amistats del carrer. Un any més, tothom podrà gaudir de sardanes, una discomòbil, grups de música moderna, berenars, vermuts, fideuà, botifarrades i molt més.

La Mari, també veïna i membre de la comissió, té més de noranta anys i ha viscut els darrers 35 anys de festa major al carrer i també va formar part de la que es va organitzar fa més de cinquanta anys. Assegura que “la festa és més maca ara, perquè es treballa molt més. Abans es posaven quatre paperets i música senzilla, i també gaudíem, potser igual o més”.

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-10

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-01

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-02

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-03

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-04

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-05

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-06

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-08

preparacioguarnitjocdetronsalcoleadedaltfestamajordesantsjuliolde2018-09

Compartir: