El Registre de la Propietat de Barcelona traslladarà aquest estiu la seva seu a la Torre Marina

Les noves oficines, d'uns 7.000 metres quadrats, rebran els 27 registres de la propietat de la ciutat, mentre que el registre mercantil seguirà ocupant l'edifici de la Campana. El trasllat comportarà l'arribada de 270 treballadors i 27 registradors al barri de la Marina.

El Registre de la Propietat de Barcelona traslladarà aquest estiu la seva seu a la Torre Marina

La transformació urbana de la Marina està comportant l’arribada constant de noves empreses i institucions al barri. Ara es preveu que entre juliol i agost, la seu del Registre de la Propietat de Barcelona es traslladi a la Torre Marina, just darrere del Bauhaus, després que la institució hagi signat el lloguer de 7.000 metres quadrats amb Iberdrola Immobiliària. Les noves oficines rebran els 27 registres de la propietat de la ciutat, mentre que el registre mercantil seguirà ocupant l’edifici de la Campana. El trasllat comportarà l’arribada de 270 treballadors i 27 registradors al barri de la Marina.

Fins ara, els registres han estat instal·lats en locals llogats i de propietat al carrer Joan Miró, a la Vila Olímpica. “El contracte de lloguer s’acabava i l’edifici requeria unes obres de reestructuració important i va sorgir l’oportunitat de buscar un nou punt pel registre i modernitzar les oficines” explica Carmen Florán, degana del Col·legi de Registradors de Catalunya. Durant els pròxims mesos es faran obres de condicionament de les futures instal·lacions i es crearan nous espais. La planta baixa acollirà el deganat, la centralització del sistema informàtic i un servei de restauració. Les dues plantes superiors es destinaran als registres: “Comptarà amb tots els serveis individualitzats amb assessorament i estalviarem costos centralitzant l’espai dels arxius i documents”.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc creu que amb aquest trasllat es promou la “centralitat” de la zona. Molts dels treballadors arribaran a les oficines amb transport públic o privat, per això Laura Pérez diu que caldrà “avaluar els equipaments i en l’àmbit de mobilitat, el transport públic que serà necessari”. Les entitats i veïns del barri segueixen celebrant aquest tipus de notícia pel barri, “això suposarà una revitalització econòmica i una influència directa en el comerç i l’hostaleria, i generar nous llocs de treball”, segons Dori Garcia de la Unió d’Entitats de la Marina. A més, des de la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina del Port i Marina Prat Vermell, Abdó Florencio, diu que el trasllat ajuda a “donar feina a les botigues i restauració que tenim al barri, tot situant a la Marina al mapa del Districte”.

torremarinaregistrepropietatbarcelonamarc2018-01

torremarinaregistrepropietatbarcelonamarc2018-03

torremarinaregistrepropietatbarcelonamarc2018-04

torremarinaregistrepropietatbarcelonamarc2018-05

torremarinaregistrepropietatbarcelonamarc2018-06

torremarinaregistrepropietatbarcelonamarc2018-07

Compartir: