El refugi antiaeri de sota la Parròquia de Santa Maria de Sants serà visitable pels veïns

El refugi antiaeri 819, que té la seva entrada per la plaça Bonet i Muixí, ha estat documentat aquest estiu a través d'una innovadora tecnologia d'escàner làser que ha permès crear imatges tridimensionals de l'interior. Segons ha informat el Districte, el Bisbat de Barcelona ja s'ha pronunciat en què aquest refugi es conservi i sigui visitable.

El refugi antiaeri de sota la Parròquia de Santa Maria de Sants serà visitable pels veïns

El refugi antiaeri 819, que té la seva entrada per la plaça Bonet i Muixí, ha estat documentat al llarg d’aquest estiu, a través d’una innovadora tecnologia d’escàner làser que ha permès crear imatges tridimensionals dels seus interiors. Segons ha informat el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, “el Bisbat ja s’ha pronunciat en què aquest refugi sigui visitable”. Ara caldrà estudiar com s’accedirà a aquest, ja que es troba sota un terreny que pertany al Bisbat: “Cal veure com fer-lo accessible i visitable aquest refugi”. També s’haurà de determinar qui tindrà “el control d’aquest espai perquè es pugui visitar”. De moment, però, no hi ha cap data fixada per obrir-lo, “en aquests moments no hi ha gens de pressa, ja que aquesta zona està pendent d’una transformació urbanística”.

D’aquesta manera, se satisfà la demanda de molts veïns i també d’historiadors del barri, com l’Agus Giralt qui assegura que “es tracta d’un element de memòria històrica important”, per això “seria una bona opció de tenir un espai de memòria que de tant en tant pogués ser obert i visitable per explicar la guerra civil”. Fa uns dies, Giralt va parlar amb els Mossos d’Esquadra i els operaris que han estat treballant en el refugi en els darrers dies: “Em comentaven que estaven desenrunant i traient tots aquells elements que no estaven fixes”.

Alhora, la majoria dels veïns coincideixen que aquest refugi ha d’obrir-se al barri: “Pot ser interessant que la gent del barri el puguem visitar, sempre que estigui en condicions”, expressa Núria Sánchez; i també en Pere, veí del barri qui assegura que el refugi “és un lloc d’interès pel barri, i per això vindria molt bé per tots obrir-lo, seria un avanç”.

refugiantiaeri819placabonetimuixisantssetembrede2016-02

refugiantiaeri819placabonetimuixisantssetembrede2016-03

Notícies relacionades:

Compartir: